• Pregleda: 1932

Počinju Spasovdanske svečanosti

Počinju Spasovdanske svečanosti

Početak Spasovdanskih svečanosti obeležiće koncert Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“ koji će se održati sutra, 30. maja, u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, s početkom u 19 časova.

- Koncert je za sve one koji vole duhovnu i svetovnu muziku, pošto će koncert biti podeljen u dva dela. U prvom delu ćemo izvoditi duhovnu muziku, a u drugom svetovnu muziku, kako su inače naši horski koncerti i koncipirani - najavila je Dragana Nikolić, dirigent Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“.

Naredni događaj biće u Narodnom pozorištu 2. juna, kada će biti održan koncert Narodnog ansambla „Rogalj“ iz Novog Sada, takođe s početkom u 19 časova. Tokom nedelje organizatori su priredili prigodan program u kojem će, pored koncerata, biti održana i duhovna tribina u SKC „Sveti Sava“ 4. juna u 19 časova, a ulaz na sve programe je slobodan.

Centralna svečanost Spasovdanskih svečanosti održaće se u porti Hrama 6. juna, na Spasovdan, s početkom u 18 časova.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

1
Subotica Odgovori
Program je odličan kako i dolikuje velikom prazniku kakav je Spasovdan.Da ga u zdravlju i veselju dočekamo i proslavimo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.