Komentara: 20
Pregleda: 6222

Počinju 6. "Zavičajni dani"

03.09.2019. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Književno veče u Gradskoj biblioteci na kojem je predstavljena knjiga "Kuda idu Srbi" prof. dr Jovana Marića, napravilo je uvod u večerašnje svečano otvaranje "Zavičajnih dana", koje će i ove godine obeležiti višednevni kulturno-umetnički i zabavni program.
Počinju 6. "Zavičajni dani"

U organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, šesti po redu "Zavičajni dani" svečano će biti otvoreni večeras u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Ovom prilikom, pesnikinji Milici Bakrač biće dodeljena Povelja zavičajnih udruženja, a u programu će učestvovati Jovana Mirović i Selena Pedić, dok će svečanost uveličati nastup horova "Serafim Sarovski" i "Mironosnice".

Manifestacija će i ove godine imati humanitarni karakter, te će u saradnji sa Crvenim krstom u sredu, 4. septembra, biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama ove gradske organizacije od 8 do 11 časova. U večernjim časovima, na Gradskom trgu biće upriličen nastup dečjih folklornih ansambala i horova, performans apatinskih mažoretkinja, te koncerti "Etno tkanica" i Etno hora Muzičke škole "Petar Konjević" iz Sombora.

Počinju 6. "Zavičajni dani"

Počinju 6. "Zavičajni dani"

U četvrtak, 5. septembra, održaće se Zavičajni festival sporta i 5. Konferencija za bebe, dok će se u večernjim časovima talentovani mališani takmičiti za "Zlatni glas Subotice".

Ovogodišnje "Zavičajne dane" obeležiće i koncert pop grupe Koktel bend koji će se održati u petak, 6. septembra, dok će manifestaciju u subotu, 7. septembra, zatvoriti nastup Željka Šašića i Ivane Stanić.

Manifestacija će se završiti u nedelju, 8. septembra, tradicionalnim Zavičajnim turnirom u fudbalu u Multipleks areni, gde će za učesnike biti pripređen i koncert grupe Jandrino jato.

Program manifestacije 6. "Zavičajni dani"

Utorak, 3. septembar

  • 10:00, čitaonica Gradske biblioteke - Susret zavičajnih pisaca;
  • 19:00, Velika većnica Gradske kuće - Svečano otvaranje festivala, učestvuju: Milica Bakrač, Hor "Serafim Sarovski", Hor "Mironosnice", Jovana Mirović i Selena Pedić.

Sreda, 4. septembar

  • 8:00 - 11:00, prostorije Crvenog krsta Subotica (Trg žrtava fašizma 3) - Dobrovoljno davanje krvi "Krv život znači".
  • 17:00, Gradski trg - Koncert "Pesmom ću ti reći" i nastup dečjih folklornih ansambala;
  • 19:00, Gradski trg - Nastup dečjih horova;
  • 20:00, Gradski trg - Apatinske mažoretkinje;
  • 20:30, Gradski trg - Koncert "Etno tkanica" i nastup Etno hora Muzičke škole "Petar Konjović" iz Sombora.

Četvrtak, 5. septembar

  • 10:00, Gradski trg - Zavičajni festival sporta;
  • 18:00, Gradski trg - 5. Konferencija beba, učestvuju: Predrag Vuković Peđolino, Tode Nikoletić, Branimir Rosić i Plesni studio "Mon Mirage";
  • 20:00, Gradski trg - Koncert "Zlatni glas Subotice", učestvuju: Bojana Radovanović,  Bojana Srdanović, Tamara Plavšić, Marija Mirović, Elena i Jana Crnomarković, Antonina Petković i Baletska škola "Raičević".

Petak, 6. septembar

  • 18:00, Gradski trg - "Folklorna šarenica", Narodno folklorno stvaralaštvo;
  • 21:00, Gradski trg - Koncert Koktel benda.

Subota, 7. septembar

  • 18:30, Gradski trg - "Igra kolo i u kolu", Narodno folklorno stvaralaštvo;
  • 21:00, Gradski trg - Koncert Željka Šašića i Ivane Stanić.

Nedelja, 8. septembar

  • 12:00, Multipleks arena - Zavičajni turnir u malom fudbalu;
  • 19:00, Multipleks arena - Koncert Jandrinog jata.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program koji je predviđeno da se održi na Gradskom trgu, biće održan u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić" i u Narodnom pozorištu na sceni "Jadran".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6222

Povezana vest

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.