• Pregleda: 4388

Počinje obeležavanje Dužijance

Udruženje bunjevačkih Hrvata “Dužijanca” ove godine je zaduženo za organizovanje “Dužijance 2014”. Ova manifestacija se održava od 1911.godine, a protekle 22 godine obeležava se uz podršku grada. Organizacija Dužijance će koštati 3,8 miliona dinara.
Počinje obeležavanje Dužijance

Obeležavanje “Dužijance 2014.” počinje danas kada se slavi “Blagoslov žita” Svetog Marka, a u okviru programa biće održano i tradicionalno takmičenje risara u julu na salašu “Balažević”, dok je centralna proslava “Dužijance” planirana za 10-ti avgust.

Novina je to što će sa organizatorima sva udruženja koja budu želela da učestvuju u manifestacija moći da potpisu sporazum, tako da će Hrvatsko nacionalno veće biti zaduženo za organizovanje “Dužijance malenih”.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

10
Vesko Odgovori
Samo da bude zita i da bude povoljna cena za sve, posto ce biti kruh, hleb ili kenjer. To nas sve
vise interesuje,a posle ce mo prosljavati kako znamo, sve nase duzijance, a zna se koja je ce biti
najposecenija.
cule Odgovori
Udruzenje Bunjevackih Hrvata To je ISTINA porekla Bunjevaca
A ne Pokornicevo Bajicevih SPS SNS Bunjevaca koji su ulizice Srba bez ponosa ni vere
pardon Bajiceva vera je LOVA i KARIJERA
koca Odgovori
Ovo mi se svidja bunjevacki hrvati ,slavonski hrvati, dalmatinski hrvati ,bosanski hrvati samo naprid.
arija Odgovori
Ne sviđa mi se da popovi u markiranim odelima drže glavnu reč, posebno mi se ne sviđa što se popovi ponašaju raskalašno, rasipnički, dok narod gladuje.
Kako ih nije sramota da se vozikaju u luksuznim džipovima, da sede po klubovima i kafanama, a vernicima serviraju priče o skromnosti i požrtvovanju.
Kome crkve polažu račun,i ako uzimaju ogromne pare za sahrane, krštenja, venčanja, lemoziju... treba da i oni polažu završni račun kao i svako preduzeće, jer se crkva i popovi svode na mafijaška preduzeća.
Tri miliona i osamsto hiljada dati za dužijancu su ogromne pare, tu će profitirat ovi sa slike šteta što im nije tu i onaj Dulić što je za 2010 godinu potrošio ogromna sredstva za dužijancu, a još nikada se nije otkrilo gde su pare završile.
boa Odgovori
@koca@

Nema dalmatinskih hrvata, postoje samo Dalmatinci zesebno, i hrvati zasebno, baš kao i Bunjevci, Slavonci, BOsanci itd....
milan Odgovori
Moze li mi neko reci gde se nalazi salas ,,Balazevic" Hvala unaprid.
Joso Odgovori
Čovik se stvarno nemož načudit zašto i ko to udara talike minuse na svako hrvatsko deklariranje Bunjevaca.Ko da je hrvatstvo šugavo.Kogod ga želi zdravo nagrdit,a ono je za nas lipo.
stormwatch Odgovori
Bravo bravo! Samo napred bunjevacki Hrvati, ne dozvolite da se tradicija grada sadrzana u Duzijanci IKADA zbog politicko nacionalistickih igrarija ikada dovede u pitanje. Subotica JE DUZIJANCA!
Martin Odgovori
"milan" U Tavankutu, Nikole Tesle 16, 24214 Donji Tavankut. Vlasnik salaša je Tavankutsko društvo
HKPD "Matija Gubec"
kuci Odgovori
Svaka cast za duzijancu,i za Bunjevce Hrvate koji i pored poteskoca koje su neki naneli su opet stali na noge da se odrzi Duzijanca u punom sjaju :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.