Komentara: 2
Pregleda: 2255
Foto

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

10.07.2018. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji boksa u Subotici od srede do nedelje imaće priliku da pogledaju veći broj mečeva boksera i bokserki omladinskog uzrasta (17-18 godina) iz celog sveta. Domaćin tradicionalnog turnira plemenite veštine je kao i do sada Hala sportova, a ulaz besplatan.
Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

U ime grada organizatore i predstavnike našeg nacionalog tima pozdravio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, poželevši im prijatan boravak, zajedno sa brojnim gostima koji će narednih dana postiti naš grad.

- Siguran sam da nas u narednih 4-5 dana čeka dobar i kvalitetan boks, te bih iskoristio ovu priliku da pozovem naše sugrađane da dođu u Halu sportova, da u klimatizovanim uslovima posmatraju zanimljive mečeve. - rekao je Simović

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

U ime Bokserskog saveza Srbije i Vojvodine direktor turnira Jovica Panić zahvalio se domaćinima, Gradu Subotici i Bokserskom klubu "Spartak" na velikom trudu u organizaciji 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" (11-15.jul) na koji tradicionalno dolazi krem bokserskog sveta i koji po pravilu stvara nova prijateljstva, podstiče saradnju i što je suština svega - omogućava mladim bokserima i bokserkama da steknu neophodno iskustvo i "izmere se" u međunarodnoj konkurenciji.

Na turniru ove godine potvrđeno je učešće boksera iz 24 države sa tri kontinenta, odnosno oko 170 takmičara i takmičarki iz celog sveta (94 momka i  73 devojke), iz država: Argentina, BiH, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Italija ,Jordan, Kazahstan, Litvanija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Škotska, Slovenija, Slovačka, Tajland i domaćin Srbija. Njihov dolazak se očekuje u naredna dva dana.

Otvaranje turnira je u sredu od 17 časova, nakon čega kreću prve borbe. Naredna tri dana (čet-sub) bokseri će imati borbe u dve sesije,  od 13,30 i 18 časova. Poslednjeg dana turnira, u nedelju, održaće se finalne borbe, po 10 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji,

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Prema rečima trenera mlade reprezentacije Srbije Milana Piperskog, naši takmičari su sasvim dovoljno spremni, motivisani maksimalno i iskoristiće ovu priliku da steknu neophodno iskustvo. Srbija će nastupiti sa 10 takmičara u 8 težinskih kategorija.

- Nastup pred domaćom publikom našim bokserima sigurno će biti motiv više da pruže svoj maksimum, a iako je konkurencija žestoka da pokušaju da ostvare što bolje rezultate - kaže Piperski uz napomenu da mnoge od ovih takmičara za mesec dana očekuje Svetsko prvenstvo i ovaj turnir vide kao priliku da provere svoju formu.

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Selektor A reprezentacije, ujedno i trener BK "Spartak", Tomislav Antelj složio se sa prethodnim govornicima da Suboticu u narednih nekoliko dana očekuju bokserski nastupi brojnih kvalitetnih takmičara, a svakako najviše očekuje od naših "domaćih".

- Očekujem od domaćih takmičara da daju svoj maksimum, da pokažu kako se bori za boje Srbije i ostave pozitivan utisak kod ljubitelja boksa, a i na kraju krajeva da vidimo sa čime raspolažemo pre Olimpisjke igre u Tokiju - smatra Antelj koji je iskoristio priliku da se zahvali gradskom sekretarijatu za omladinu i sport, gradonačelniku Subotice, bokserskim savezima na svim nivoima, kao i Vladi Srbije koja je podržala boks u nastojanju da se isti vrati na staze starog sjaja i da ponovo bude jedan od uspešnijih sportova, po kvalitetu i rezultatima.

Izvor: Subotica.com
Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" Najava 36. "Vojvođanske zlatne rukavice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2255

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

bokserski savez vojvodine

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.