• Pregleda: 1472

Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Ljubitelji boksa u Subotici od srede do nedelje imaće priliku da pogledaju veći broj mečeva boksera i bokserki omladinskog uzrasta (17-18 godina) iz celog sveta. Domaćin tradicionalnog turnira plemenite veštine je kao i do sada Hala sportova, a ulaz besplatan.
Počinje 36. "Vojvođanska zlatna rukavica"

U ime grada organizatore i predstavnike našeg nacionalog tima pozdravio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, poželevši im prijatan boravak, zajedno sa brojnim gostima koji će narednih dana postiti naš grad.

- Siguran sam da nas u narednih 4-5 dana čeka dobar i kvalitetan boks, te bih iskoristio ovu priliku da pozovem naše sugrađane da dođu u Halu sportova, da u klimatizovanim uslovima posmatraju zanimljive mečeve. - rekao je Simović

U ime Bokserskog saveza Srbije i Vojvodine direktor turnira Jovica Panić zahvalio se domaćinima, Gradu Subotici i Bokserskom klubu "Spartak" na velikom trudu u organizaciji 36. "Vojvođanske zlatne rukavice" (11-15.jul) na koji tradicionalno dolazi krem bokserskog sveta i koji po pravilu stvara nova prijateljstva, podstiče saradnju i što je suština svega - omogućava mladim bokserima i bokserkama da steknu neophodno iskustvo i "izmere se" u međunarodnoj konkurenciji.

Na turniru ove godine potvrđeno je učešće boksera iz 24 države sa tri kontinenta, odnosno oko 170 takmičara i takmičarki iz celog sveta (94 momka i  73 devojke), iz država: Argentina, BiH, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Italija ,Jordan, Kazahstan, Litvanija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Škotska, Slovenija, Slovačka, Tajland i domaćin Srbija. Njihov dolazak se očekuje u naredna dva dana.

Otvaranje turnira je u sredu od 17 časova, nakon čega kreću prve borbe. Naredna tri dana (čet-sub) bokseri će imati borbe u dve sesije,  od 13,30 i 18 časova. Poslednjeg dana turnira, u nedelju, održaće se finalne borbe, po 10 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji,

Prema rečima trenera mlade reprezentacije Srbije Milana Piperskog, naši takmičari su sasvim dovoljno spremni, motivisani maksimalno i iskoristiće ovu priliku da steknu neophodno iskustvo. Srbija će nastupiti sa 10 takmičara u 8 težinskih kategorija.

- Nastup pred domaćom publikom našim bokserima sigurno će biti motiv više da pruže svoj maksimum, a iako je konkurencija žestoka da pokušaju da ostvare što bolje rezultate - kaže Piperski uz napomenu da mnoge od ovih takmičara za mesec dana očekuje Svetsko prvenstvo i ovaj turnir vide kao priliku da provere svoju formu.

Selektor A reprezentacije, ujedno i trener BK "Spartak", Tomislav Antelj složio se sa prethodnim govornicima da Suboticu u narednih nekoliko dana očekuju bokserski nastupi brojnih kvalitetnih takmičara, a svakako najviše očekuje od naših "domaćih".

- Očekujem od domaćih takmičara da daju svoj maksimum, da pokažu kako se bori za boje Srbije i ostave pozitivan utisak kod ljubitelja boksa, a i na kraju krajeva da vidimo sa čime raspolažemo pre Olimpisjke igre u Tokiju - smatra Antelj koji je iskoristio priliku da se zahvali gradskom sekretarijatu za omladinu i sport, gradonačelniku Subotice, bokserskim savezima na svim nivoima, kao i Vladi Srbije koja je podržala boks u nastojanju da se isti vrati na staze starog sjaja i da ponovo bude jedan od uspešnijih sportova, po kvalitetu i rezultatima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
MILJENKO Odgovori
Ovaj Simovic mnoogo mutan tip...
ŠLJIVA ISPOD OKA Odgovori
Staro, dobro, navodno plemenito (i to na kvadrat!), razvaljivanje labrnji uz istovremenu promenu ličnog opisa. Srećom ne u meri da je neophodna i zamena ličnog dokumenta. Pa, ko voli lemanje ili tek da svedoči broju "popijenih" batina u ime sporta, nek' izvoli.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.