• Pregleda: 846

Bokseri Srbije osvojili 5 medalja na "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici"

Ovogodišnja „Vojvođanska zlatna rukavica“ protekla je u znaku mladih boksera Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice" osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijki Laliti.
Bokseri Srbije osvojili 5 medalja na "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici"

Našem gradu sportova pripala je čast da, zajedno sa Boks klubom „Spartak“, bude domaćin i organizator ovogodišnjeg, 36. izdanja „Vojvođanske zlatne rukavice“ za juniore i 7. izdanja za juniorke.

Tokom pet takmičarskih dana ljubitelji plemenite veštine, u Hali sportova, mogli su da uživaju u 130 interesantnih borbi u obe konkurencije, a za laskavi epitet pobednika konkurisalo je ukupno 149 takmičara iz 22 države sa tri kontinenta.

Na protekloj „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ nije bilo boksera „Spartaka“, a čast naše zemlje branilo je deset reprezentativaca, koji su se nadmetali u osam težinskih kategorija

U izuzetno jakoj konkurencij, bokseri Srbije, koje uskoro očekuje učešče na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, okitili su se sa pet medalja.

Zlatno odličje pripalo je Slobodanu Jovanoviću, za srebro se izborio Rade Joksimović, dok su bronzani bili: Nenad Vranković, Nikola Lazarević i Filip Džinić. U konkurenciji juniorki na vicešampionskoj poziciji našla se najbolja srpska bokserka Dajana Grmuša, koja je, još jedanput, potvrdila svoj raskošni talenat.

U ekipnoj konkurenciji mlada bokserska reprezentacija naše zemlje, predvođena selektorom Milanom Piperskim, podelila je visoko treće mesto sa odgovarajućom selekcijom Rusije, a laskavi epitet za najboljeg domaćeg takmičara pripao je Radetu Joksimoviću, koji je, zajedno sa Sing Šagolšemom Barunom iz Indije, nagrađen i priznanjem za najborbeniji par.

Generalno mogu da budem zadovoljan rezultatima naših takmičara. Konkurencija je bila jaka, imali smo petoricu u polufinalu, dvojicu u finalu, doneli su nam i medalje, pa i zlatnu. Početak rada nije bio tako davno, nije bilo dešavanja i okupljanja, bilo je dosta stagniranja i ovo je jedan novi početak sa novim predsednikom, i imamo sada neke nove vidike. Pohvalio bih generalno kompletan nacionalni tim. Za pohvalu je ovakav način rada i ophođenja prema državnom dresu jer samo tako može da se doprinese boljitku u našem sportu. - rekao je selektor Srbije, Milan Piperski.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.