Komentara: 8
Pregleda: 7939

Početak obuke za negovatelja - bolničara

13.11.2014. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Obuka za negovatelja - bolničara će se izvoditi u intervalu od tri meseca i to od 24. novembra do kraja februara 2015. godine. Program obuke obuhvata sedam modula oblasti sa 240 časova teoretske i praktične nastave. Mesto realizacije obuke je Srednja medicinska škola, Opšta bolnica i Villa Ancora Dom za stare.
Početak obuke za negovatelja - bolničara

U okviru programa "Obuka za negovatelja - bolničara " uspisuje se ukupno 20 polaznika. Nivo prethodnog obrazovanja potencijalnih polaznika, podrazumeva minimum završeno osnovno obrazovanje.

Osobine polaznika koje su neophodne za rad sa ljudima u oblasti Zdravstvo i socijalna zaštita, su osim fizičke zrelosti, empatičnost, komunikativnost, visok stepen samokontrole i umešnost ophođenja sa ljudima.

Polaznici bi po završetku obuke trebalo da steknu sledeće kompetencije:

  • Održavanje higijene korisnika u kućnim uslovima i u socijalnim ustanovama
  • Hranjenje bolesnika prirodnim putem
  • Izvođenje dezinfekcije
  • Mere lične zaštite na radu
  • Ukazivanje prve pomoći do dolaska stručne pomoći

Na osnovu stečenih kompetencija, polaznici dobijaju uverenje o savladanosti programa i mogu se zaposliti ili samozaposliti kao negovatelji, u prvom redu u sektoru nege starih osoba.

Prijava na konkurs počinje od 17.11. do 24.11.2014. godine, a za sve dodatne informacije javite se na telefon 024/530-808 koordinatoru programa, Milanović Predragu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 7939
Povezane teme

obuka za negovatelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.