Komentara: 0
Pregleda: 2408

Počeo popis poljoprivrede

01.10.2012. u 19:25h
Izvor: RTV Yueco
I u Subotici je počeo Popis poljoprivrede, prvi nakon više od pola veka. Dobijene informacije, koristiće se za donošenje strategija za razvoj agrara, a prikupljeni podaci biće posebno značajni poljoprivrednim proizvođačima, jer će na osnovu njih moći bolje da planiraju proizvodnju i da se prijavljuju za subvencije kod nacionalnih i evropskih fondova.
Počeo popis poljoprivrede

Popis traje do 15. decembra, a u Subotici će ga obaviti oko 100 popisvača koji će obići preko 5.000 gazdinstava.

Rudolf Takač, poljoprivredni proizvođač iz Subotice među prvima je bio domaćin popisivačima u poslu Popisa poljoprivrede. Takač i ostalih preko 5.000 nosilaca gazdinstava u Subotici od danas pa do 15. decembra pružaće odgovore na pitanja jednog od preko 100 popisivača kao što su veličina poseda, površine koje obrađuju, stoku koju drže. Takač se nada da će popis poljoprivrede biti osnov za pomoć poljoprivrednim proizvođačima, pogotovo sad kada su pogođeni sušom i njenim posledicama.

Popisom će biti obuhvaćena registrovana poljoprivredna gazdinstva, ali i sva ona domaćinstva koja su se prilikom prošlogodišnjeg popisa stanovništva izjasnila da se bave poljoprivredom, kao i preduzetnici i pravna lica iz oblasti poljoprivrede registrovana pri agenciji za privredne registre. Ovogodišnji popis poljoprivrede prvi je takav posao nakon 1960. godine.

Popis vrše popisivači izabrani na osnovu Javnog oglasa Republičkog Zavoda za statistiku. Svaki popisivač će se identifikovati na osnovu legitimacije koja poseduje fotografiju popisivača, originalni pečat Popisne komisije i osnovne podatke o popisivaču, kao i ovlašćenje. Za sva obaveštenja vezana za Popis poljoprivrede 2012, kao i sve primedbe na rad i ponašanje popisivača, građani mogu pozvati popisnu komisiju putem telefona 626-932.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2408

Povezane vesti

Povezane teme

popis poljoprivrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.