Komentara: 1
Pregleda: 932

Počeo elektronski upis (eUpis) đaka prvaka

28.05.2020. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Od danas je dostupna nova usluga redovnih osnovnih škola na portalu eUprava – elektronski upis (eUpis) budućih đaka prvaka.
Počeo elektronski upis (eUpis) đaka prvaka

Roditelji mogu da na jednostavan način zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti u vezi sa upisom, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kako je objašnjeno, termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla. Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ako je pregled obavljen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum.

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula, a usluga "eUpis" će biti dostupna na portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno željena škola nije objavila termine ili su svi termini popunjeni, potrebno je da ih građani kontaktiraju telefonom. Imenik sa kontaktima svih osnovnih škola takođe možete pronaći na portalu eUprave.

Da biste započeli proces upisa, neophodno je, ukoliko već niste, da se registrujete, a zatim i prijavite na portalu eUprava. Iz menija odaberite Usluge > Obrazovanje > eUpis, gde možete pročitati detaljan opis te usluge. Nakon pokretanja usluge "eUpis" odaberite opciju "Podnošenje prijave", odaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje i upis deteta i zakažite termin. Ukoliko vam je potrebno više informacija pogledajte detaljno uputstvo za roditelje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 18 časova
Komentara: 1
Pregleda: 932
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.