Komentara: 10
Pregleda: 3902

Počeo 20. Summer3p festival

23.07.2022. u 15:56h
Pod sloganom “20 years of being different” sinoć je počeo jubilarni, 20. Summer3p festival, ovoga puta na novoj lokaciji u kompleksu bivše kasarne “Petar Drapšin” (druga kasarna).
Počeo 20. Summer3p festival

Festival elektronske muzike koji dve decenije okuplja mlade iz svih krajeva Vojvodine otvorio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, poručujući da ova manifestacija neguje urbani duh Subotice ali ima i turistički  potencijal.

- Zahvaljujem se organizatorima koji ovih 20 godina istrajavaju da jedna vrsta muzike, koja možda nema publiku u širokim narodnim masama, opstane  a time i čuvaju građanski duh Subotice, koji ju je uvek karakterisao. Ovaj novi prostor je sjajan i on je dokaz da kada postoji dobra volja, kada se ljudi slože, kada postoji podrška gradske, pokrajinske i republičke administracije, od stare kasarne možemo da napravimo mesto gde će mladi uživati, ne samo tokom trajanja ovog festivala nego i ubuduće – poručio je Nenad Ivanišević. – Mi ćemo i uvek podržavati uvek ovakve manifestacije. Za nas nema velikih i malih festivala - “Zavičajni dani” u Subotici, Kulturno leto u Zmajevu, Karneval u Pančevu, kao i Filmski festival na Paliću i mnoge druge smatramo veoma značajnim, okupljaju različite generacije, promovišu mesto gde se održavaju, i predstavljaju simbiozu manifestacija i turizma i zato zaslužuju našu punu podršku.

Počeo 20. Summer3p festival

Posetioce do nedelje, 24. jula, tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program.  Poslednji festivalski dan biće Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji i bogatiji nego predhodnih godina.

Počeo 20. Summer3p festival

- Iza nas je jedan težak, zanimljiv i sadržajan put koji smo prevalili nas nekoliko prijatelja. To je pre svega 20 godina entuzijazma, prijateljstva i jedne dobre energije. Ovaj Summer3p doneće omaž svemu onome što smo do sada uradili. To je postavka izložbe radova koji su godinama nastajali na radionicama, potrudili smo se i program bude tako zanimljiv – kaže Oliver Tomić, zahvalivši se na podršci pokrajinskim sekretarijatima za privredu i turizam i za kulturu, Gradu Subotici i Fondaciji “Danilo Kiš”. – Glavni gost biće Nakadia, jedna od najvećih zvezda, dama sa Tajlada koja poslednjih 15 godina nastupa na svim stranama sveta, tu je i Khainz iz Švajcarske, duo iz Mančestera OC & Verde, Siniša Tamamović iz BiH… Ova lokacija je nova, ali jako dobra za ovakav vid dešavanja i očekujemo da će Subotica prepoznati taj urbani duh koji kao neku vrsta svetionika negujemo svih ovih godina.

Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović) Summer3p festival 2022 - prva noć (OC & Verde i Siniša Tamamović)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3902

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

Nenad Ivanišević

summer3p

oliver tomić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.