• Pregleda: 4222

Počeli radovi na izgradnji Centralnog magistralnog vodovoda

Pre tri dana su počeli radovi prve faze izgradnje Centralnog magistralnog vodovoda, kapitalne investicije koja se realizuje na osnovu Ugovora o zajmu između Grada i Evropske banke za obnovu i razvoj.
Foto: Ilustracija
Počeli radovi na izgradnji Centralnog magistralnog vodovoda

Prva faza obuhvata deo od bazena u Dudovoj šumi, ulice Nikole Demonje, Grabovačku i Sep Ferenca do početka Aleje Maršala Tita.

Trenutno se izvode radovi na snižavanju nivoa podzemnih voda i pripremni radovi na formiranju prvog čvora za povezivanje sa postojećom mrežom, zabog čega će u narednim danima doći do privremenog obustvljanja vodosnabdevanja i potpunog ili delimičnog zatvaranja saobraćaja u navedenim ulicama, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Kako je saopštenio iz Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, radovi bi trebalo da budu završeni do 27. maja. Cilj izgradnje ovog magistralnog vodovoda je obezbeđenje dovoljnih količina kvalitetne pitke vode za sve korisnike u gradu.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
SvilenKonac Odgovori
Da li će se vodovodna mreža širiti i na periferne delove grada?
Većina stanovnika još uvek nema mogućnost priključivanja vodovodnoj mreži, a kako voda iz njihovih bunara nije za konzumaciju, prinuđeni su da kupuju ili toče vodu na javnim bunarima.
balfasz Odgovori
Makova sedmica VAPI za vodovodom....
SIon Odgovori
Nisu u tanju da zavrse Y krak. Obilaznica oko Subotice je daleko potrebnija radi boljeg privlacenja investicija i druge ekonomskih pogodnosti.
niko Odgovori
narode bice vode;bice puteva;kanalizacije ziveli nasi graditelji i daj boze svaki dan izbora dok se subotica obnovi
mirsa Odgovori
Bajski put je zaboravljen. Tu se nije ulagalo poslednjih 20 godina nista.najgori deo grada. Nemamo kanalizaciju tri puta mesecno placam po 1500 din ciscenje kanalizacije. Podzemne vode su visoke i ne mozemo s tim da se izbirimo. Interesuje me kad ce tamo da stigne kanalizacija i da se neke ulice asfaltiraju jer ovako je isto bilo i pre 30 godina. Nista se ne menja...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.