Komentara: 3
Pregleda: 3407

Izgradnja magistralnog vodovoda počinje u junu

23.03.2015. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija” i Građevinskog preduzeća “Graditelj NS” iz Novog Sada potpisali su danas Ugovor o izgradnji poveza Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda i magistralnog vodovoda u Lošinjskoj ulici. Radovi će početi u junu, trajaće godinu dana a koštaće oko 796 hiljada evra.
Izgradnja magistralnog vodovoda počinje u junu

Po rečima Valerije Tot Godo, direktorke JKp “Vodovod I kanalizacija”,ovo je važan korak u stvaranju jedinstvenog vodosnabdevanja na teritoriji grada, kojim će se omogućiti ujednačen kvalitet i količina vode za piće, ušteda električne energije i smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži.

- Ovom investicijom dobićemo sigurnije povezivanje dva središna gradska kompleksa – Vodozahvata I i Vodozahvata II, a kad bude izgrađena i druga fabrika za preradu vode, imaćemo jednu kompleksnu celinu distribucije vode za piće u gradu – objasnila je direktorka Tot Godo. - Osim toga, postići će se i racionalnija potrošnja električne energije, kao i smanjivanje gubitaka na mreži, koji su trenutno do 25 odsto, a stvoriće i uslovi za proširivanje mreže na prigradske delove.

Gradonačelnik Jene Maglai izrazio je zadovoljstvo sklopljenim poslom, jer je postignutna niža cena I grad je ovim projektom uštedeo oko dva miliona evra.

- Pored poveza Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda i magistralni vodovod u Lošinjskoj ulici, sredstvima od 11 miliona evra, kredita od Europske banke za obnovu i razvoj, finansiraće se i radovi na Vodozahvatu II, Kolektoru II, te na centralnom magistralnom vodovodu – dodao je Maglai. - Počela je izgradnja Kolektora VII, a uskoro će početi i izgradnja Kolektora II. Takođe, ove godine počeće i radovi na izgradnji centralnog magistralnog vodovoda, a očekujemo da ćemo do oktobra izabrati i izvođača radova na izgradnji Fabrike vode II.

Povez Istočnog i Zapadnog magistralnog vodovoda obuhvatiće izgradnju 3.900 metara magistralnog voda i 980 metara priključnih vodova u delovima ulica Otmara Majera, Mačvanske, Pačirskog puta, Dušana Krnajskog, Izvorske, Pazinske, Bajnatske, Senćanskog puta, kao i Lošinjske ulice, u kojoj je ovim projektom predviđena izgradnja 1.100 metara magistralnog i 530 metara priključnih vodovoda.

Zbog najavljenih radova, veliki deo grada biće raskopan, te je gradonačelnik pozvao građane da imaju razumevanja.

Izvor: Subotica.com
Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici Ugovor o izgradnji glavnog magistralnog vodovoda poveza Istok-Zapad i magistralnog vodovoda u Lošinskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3407

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

vodosnabdevanje

magistralni vodovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.