Komentara: 4
Pregleda: 2965

Počeli radovi na drugoj fazi Ženskog štranda

12.03.2012. u 18:06h
Izvor: RTV Yueco
Počeli radovi na drugoj fazi Ženskog štranda

Počeli su radovi druge faze adaptacije i sanacije Ženskog štranda. U drugoj fazi radova ostalo je još da se uradi nadstrešnica na centralnom delu, kao i dva bočna kraka. Izvođač radova je subotička firma “Javornik”. Kada radovi na objektu budu završeni pored novog izgleda Ženski štrand će imati i drugačiju funkciju. Pored kabina i kafića, biće tu Vip kongresna sala, internet-kafe i drugi poslovni sadržaji.

Adaptacijom i sanacijom Ženskog štranda biće vraćen stari sjaj objektu, koji je izgrađen 1912.godine prema projektu arhitekata Jakoba i Komora. U drugoj fazi su predviđeni radovi unutrašnosti objekta, kao i mnoštvo novih sadržaja. Objekat će zimi biti natkriven, a biće postavljeno podno grejanje centralnog otvorenog dela.

Adaptacija objekta je počela 25.januara prošle godine. Posebna pažnju izvođači radova su obratili na rezbarenje i obradu drveta, izlivanje specijalnih oblika, ugradnju raznih dekorativnih elemenata i farbanje ukrasa i slično.

Adaptacijom i sanacijom Ženskog štranda planira se vratiti stari sjaj objektu koji je izgrađen kao bajkovito drveno zdanje, sa obiljem detalja narodne umetnosti na sebi.

Kada se banja Palić uveliko razvijala i gradila kupališta, još u prvoj polovini 20. veka, davne 1912. godine, izgrađen je ovaj veliki drveni objekat na vodi koji je nekada sakrivao kupačice od pogleda znatiželjnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2965
Povezane teme

palić

ženski štrand palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.