Komentara: 0
Pregleda: 1917
Foto

Počeli deveti „Dečji svetosavski dani“

28.01.2024. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „Blago majci koja Savu rodi i Srbima dok ih Sava vodi“ u OŠ „Matko Vuković“ počeli su deveti „Dečji svetosavski dani“.
Počeli deveti „Dečji svetosavski dani“

Kao i prethodnih godina, mališani iz 13 osnovnih škola i jedna umetničke škole, Doma „Kolevke“ i školskog centra „Dositej Obradović“, HGU "Festival bunjevačkih pisama", OBS "Raičević" i Osnovna škola "Dragutin Tadijanović" iz Vukovara, pripremili su bogat i raznovrstan program.

- U ponedeljak u OŠ „Jovan Mikić“ imamo izložbu i nagrađivanje likovnih i literarnih radova, u utorak su đaci OŠ „Đuro Salaj“ pripremili pzorišnu predstavu „Moj deda je bio div“, dok će u sredu biti tradicionalni program u SKC „Sveti Sava“.  U četvrtak je humanitarni dan, kada će učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa svojom predstavom posetiti Gerontološki centar a zatvaranje manifestacije je u petak u Dečjem pozorištu – najavljuje Mirjana Stevanović, direktorka škole „Matko Vuković“. – Ono što nas raduje je što se veliki broj dece svake godine uključuje u ovu manifestaciju, imamo 230 neposrednih učesnika, a tu je i dosta oni koji su „iza scene“ i koji su pomagali u organizaciji, i zaista su pripremili zanimljiv i raznovstan program.

Počeli deveti „Dečji svetosavski dani“Počeli deveti „Dečji svetosavski dani“Kao što tradicija nalaže, osveštan je slavski kolač, čiji je deo pripao kumi Jasmini Stevanović, sekretarki Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Veliko mi je zadoljstvo što sam drugi put kuma „Dečjih svetosavskih dana“. Sećam se kada je manifestacija počinjala sa puno entuzijazma, a od toga se nije odustajalo do danas, i dalje se sa istom energijom i posvećenošću priprema ova manifestacija – ističe Jasmina Stevanović. – Svake godine imamo sve više dece i škola, što govori da je ova manifestacija postala sve značajnija. Vodeći se mislima i idejama Svetog Save sigurna sam da nećemo zalutati a čuvajući veru, tradiciju, kulturu i jezik razvijamo empatiju i ljubav jedni prema drugima. Sigurna sam da ćemo na tom putu istrajati.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana Obeležavanje školske slave i svečano otvaranje 9. Dečjih svetosavskih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1917
Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.