Komentara: 1
Pregleda: 3413
Foto

Počeli četvrti "Dečji svetosavski dani"

27.01.2019. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Počeli četvrti "Dečji svetosavski dani"

Po sloganom „Srce vaše neka čuva reči moje“ u OŠ „Matko Vuković“ u subotu su otvoreni četvrti „Dečji svetosavski dani“, koji su i ove godine okupili veliki broj učesnika.

Manifestaciju koja polako postaje tradicionalna otvorio je Nebojša Daraboš, ovogodišnji kum školske slave Svetog Save.

Počeli četvrti "Dečji svetosavski dani"

- Velika mi je čast i radost što sam kum školske slave i Svetosavskih dana, a to govorim i kao roditelj, jer sagledavam važnost ovakvih manifestacija. Želim da odam priznanje direktorki i svim zaposlenima u školi jer iz godine u godinu ova manifestacija traje sve dana i ima sve više sadržaja  i to pokazuje da vredi svo vaše zalaganje i da ste na dobrom putu – poručio je Nebojša Daraboš. - Svaki put kada se okupimo na Dan Svetog Save mi se prisećamo čoveka, sveca, koji nam je pokazao i svojim životom i svojim delima kako treba raditi. Time je obavezao sve nas koji živimo toliko vekova iza njega da učinimo sve što je u našoj moći da svet u kome će naša deca živeti bude mnogo bolji i kvalitetniji. U današnje vreme kada je tehnologija napredovala toliko da možemo da komuniciramo sa prijateljima i rodbini na drugoj strani sveta imamo apsurd da smo sve udaljeniji i otuđeniji jedni od drugih i sve je manje kvalitetnih razgovora sa našom decom oko toga kako da ih pripremimo za izazove koji ih čekaju kad sami zakoračaju u život. Znanje nije samo ono što je u knjigama ili na internetu, već je ono u ljudima. To nam je zaveštanje koje nam je ostavio Sveti Sava i sve ono što je on uradio za narod na ovim prostorima nas obavezuje da to čuvamo i prenosimo na našu decu.

„Dečji svetosavski dani“ počeli su priredbom učenika OŠ „Matko Vuković“, koji su podsetili na osam vekova autokefalnosti srpske crkve, a muzičko- scenskim izvedbama podsetili na iskonske ljudske vrline i Božje zakone.

Manifestacija će trajati do 1. februara. Učesnici će sutra posetiti Gerontološki centru Subotica, do će u utorak u Dečjem pozorištu biti održana priredba "Sedam pisama kraljice Ane" učenika OŠ "Đuro Salaj". U sredu je svečani program u SKC "Sveti Sava", a u četvrtak izložba dečjih likovnih radova i dodela nagrada u OŠ "Jovan Mikić". Svečano zatvaranje manifestacije biće u petak u Dečjem pozorištu.

Počeli četvrti "Dečji svetosavski dani"

- Moto manifestacije je „Neka srce vaše čuva reči moje“ - gde će bolje, lepše i trajnije da se sačuvaju reči nego u srcima dece. A oni svake godine otvaraju svoja srca i pružaju nam ono što nam je toliko potrebno a to je ljubav koju svi osećamo – istakla je Mirjana Stevanović, direktorka škole „Matko Vuković“. - Srećni smo što je iz dana u dan vidljivije ono što radimo i što imamo sve više učesnika. Proslavićemo u šest programskih dana, biće nas mnogo više nego prošle godine.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana" Svečanost povodom početka 4. "Dečjih svetosavskih dana"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3413
Povezane teme

Mirjana Stevanović

nebojša daraboš

dečji svetosavski dani

školska slava sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.