• Pregleda: 3003

Počele pripreme za daljinsko grejanje, cene ostaju iste do daljnjeg

Subotička toplana počela je danas sa punjenje sistema daljinskog grejanja pred početak nove grejne sezone, a iz ovog preduzeća napominju da se, za sada, ne razmišlja o povećanju cena grejanja.
Počele pripreme za daljinsko grejanje, cene ostaju iste do daljnjeg

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dervo Ahmetović rekao je da je posao zamene toplovodnih cevi u dužini od 11 kilometara pri kraju, odnosno da su građevinski i mašinski radovi završeni, a da je preostalo da se zemljište i površine na kojima su obavljeni radovi vrati u pređašnje stanje.

- Do kraja meseca će sve po planu i dogovoru biti završeno. Znam da mnogi nisu verovali da ćemo mi to završiti, da to neće biti gotovo do nove godine. Ali, što se kaže, u roku će biti završeno - rekao je Ahmetović.

On je dodao da je toplana još tokom ove nedelje počela s ispiranjem tih toplovodnih cevi, to je proces koji će biti obavljen u tri ciklusa, dok od ponedeljka počinje punjenje sistema i pozvao građane da obrate pažnju na svoje unutrašnje instalacije i prijave eventualne kvarove kako bi oni bili otklonjeni.

- Spremni smo za početak sezone. Sada vršimo takozvane hladne probe, a pred kraj septembra i početkom oktobra ćemo početi sa toplim probama - rekao je Ahmetović Tanjugu.

Subotička toplana u najvećem procentu koristi gas za zagrevanje oko 10.000 stanova u Subotici. Upitan da li je ovo preduzeće spremilo "plan B" u slučaju eventualne gasne krize, Ahmetović je odgovorio da je u okviru priprema za novu grejnu sezonu obavljen remont mazutne kotlarnice koja nije bila u funkciji 15 godina.

- Što se tiče grejanja, mislim da je subotička toplana maksimalno iskoristila ovaj period od pet meseci da izvrši remont onako kako treba da se izvrši, da su postrojenja, objekti, aparati urađeni stvarno kvalitetno. Inženjeri su zadovoljni, takav dobijam izveštaj - dodao je Ahmetović.

On je napomenuo da će cena grejanja, odnosno njena eventualna korekcija, zavisiti od cena energenata, ali naglašava da se za sada ne razmišljaju o povećanju cena.

Dodao je, takođe, da je toplana tokom leta utvrdila predlog odluke kojom se reguliše tarifni sistem i način obračuna cene grejanja i predala je u dalju nadležnost Skupštini grada.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

3
mz/x Odgovori
E sad gosp. Dervo sve te zadovoljne inzenjere koji pisu lepe izvestaje trebalo bi povesti na
malu radnu akciju za vikend i cisto rekreativno da poravnaju one rupcage i ceo
teren oko Sportske hale i menze studentkog restorana.
Imre -Ilonka Odgovori
Zemni gas je poskupeo i opet poskupjuje od 1 oktobra a centralno dajinsko grejanje Ne
Darth Odgovori
^
Pa šta biste vi, da poskupi i toplana? Da komšiji crkne krava? Mislio sam da je to srpski specijalitet, a ne madjarski. Cena daljinskog grejanja je takva da gas i 10% da poskupi, toplana će i dalje biti u plusu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.