Komentara: 36
Pregleda: 5013

Počela Svetosavska nedelja

22.01.2014. u 14:35h
Izvor: RTV Yueco
U zadužbini Dušana Radića, besedom episkopa bačkog Irineja, sinoć je svečano otvorena Svetosavska nedelja. Prve večeri, otvorena je i izložba slika jednog od najboljih srpskih slikara realističke orjentacije, Milana Miletića. Na otvaranju je nastupio i mešoviti hor SKC „Sveti Sava“, pod dirigentskom palicom Veselina Jevtića.
Počela Svetosavska nedelja

Svetosavskom himnom počeo je svečani program obeležavanja nedelje posvećene prvom srpskom prosvetitelju. Vladika bački Irinej izrazio je veliko zadovoljstvo što se u okviru SKC „Sveti Sava“ ova nedelja obeležava već 23 godine za redom.

Kao i svake godine, program je počeo i otvaranjem izložbe, ovoga puta izložbom slika rodonačelnika našeg magičnog realizma, Milana Miletića. Miletić kaže da je izložba rezultat jednog stava postavljenog još u studentskim danima i da on pripada slikarima, koji su uvek na liniji odbrane slikarstva u onom klasičnom smislu.

U okviru Svetosavske nedelje,  u zadužbini Dušana Radića od 19 časova sutra će na programu biti duhovno veče, a u petak će biti predstavljena knjiga akademika Vasilija Krestića „Srbi u Ugarskoj od 1790 do 1918“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 5013
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.