Komentara: 6
Pregleda: 3503

Počela prva faza programa "Moja prva plata"

19.08.2020. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Na osnovu Uredbe Vlade Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa "Moja prva plata", kojim se mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad. Prvom fazom obuhvaćeni su zainteresovani poslodavci, koji mogu da se prijave za učešće u programu do 25. septembra.
Počela prva faza programa "Moja prva plata"

Program "Moja prva plata" namenjen je mladima do 30 godina sa srednjim ili visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca, koji može biti iz privatnog ili javnog sektora, u trajanju od devet meseci. Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje na mesečnom nivou isplaćuje novčanu naknadu od 20.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, a takođe uplaćuje i doprinose u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti.

Počela prva faza programa "Moja prva plata"Prvom fazom realizacije programa obuhvaćeni su isključivo zainteresovani poslodavci, koji mogu da podnesu prijavu za učešće u programu putem sajta "Moja prva plata" do 25. septembra, dok će u drugoj fazi to činiti mladi, podnošenjem radne biografije (CV) i skenirane diplome o stečenoj kvalifikaciji u periodu od 1. do 15. oktobra.

U trećoj fazi poslodavci biraju kandidate od 16. do 31. oktobra, a konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima biće dostupne na sajtu od 1. do 7. novembra. Četvrta faza realizacije programa podrazumeva potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata u periodu od 8. novembra do 7. decembra, te početak sprovođenja programa.

Javni poziv i detaljnije informacije o programu možete pronaći na sajtovima Nacionalne službe za zapošljavanje i "Moja prva plata", kao i u dnevnim štampanim medijima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3503

Povezane vesti

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.