Komentara: 10
Pregleda: 3563
Foto

Počela besplatna škola plivanja za đake 2. razreda

07.06.2022. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
Na bazenu Sportsko-rekrativnog centra "Prozivka" počela je besplatna školica plivanja za subotike đake koji pohađaju 2. razred osnovne škole. Do kraja godine osnovne tehnike plivanja savladaće oko 300 mališana.
Počela besplatna škola plivanja za đake 2. razreda

Besplatna obuka za neplivače namenjena deci koja pohađaju 2. razred osnovne škole. Obuka traje 6 nedelja, a treninzi se održavaju dva puta nedeljno. Do kraja godine, obuku će proći oko 300 đaka.

- Ovo se po prvi put organizuje u našem gradu. Roditelji dece koja pohađaju 2. razred, putem anketa su se izjašnjavali o tome da li su zainteresovani da njihova deca pohađaju obuku za neplivače. Školica je zamišljena tako da traje 6 nedelja, deca su podeljena u dve grupe, a svaka grupa broji oko 15 mališana. Ove obuke realizovaće se do kraja godine, a u planu je i novi ciklus, tako da će i naredne generacije imati priliku da nauče da plivaju - objašnjava Nataša Aleksić. član GV zadužena za sport i omladinu.

Počela besplatna škola plivanja za đake 2. razreda

Besplatne obuke za neplivače omogućio je Grad u saradnji sa Sportskim savezom i Plivačkim klubom "Spartak Prozivka", a cilj je da što veći broj dece savlada tehnike plivanja.

- Oko dva meseca je potrebno da dete pravilno savlada tehnike plivanja u velikom bazenu. Ova školica traje 6 nedelja jer želimo da obučimo što veći broj mališana - objašnjava Danilo Čabrilo, trener Plivačkog kluba "Spartak Prozivka". 

Počela besplatna škola plivanja za đake 2. razreda

Prvi trening danas su imali učenici OŠ "Sveti Sava". Za Katarinu Juhas i Stefana Bukvića ovo je idealna prilika da nauče da plivaju, ali i da se druže sa prijateljima iz škole.

- Meni se ovde jako dopada. Treneri su dobri, objašnjavaju na sve i jedva čekam da konačno naučim da plivam - navodi Katarina - Ni ja ne mogu da dočekam da naučim da plivam. Ovde mi je jako zabavno, volim da budem u vodi, a volim i da se družim sa drugarima - nadovezuje se Stefan. 

Počela besplatna škola plivanja za đake 2. razreda

Izvor: Subotica.com
Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane Besplatna škola plivanja za subotičke mališane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3563
Povezane teme

Grad Subotica

bazen na prozivci

škola plivanja subotica

sportski savez subotice

plivački klub spartak prozivka

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.