Komentara: 3
Pregleda: 4812
Foto

Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

06.09.2019. u 18:10h
Izvor: TV Subotica
Kotlićijada, šesta po redu, okupila je 16 ekipa iz Gerontološkog centra Subotica, koji su ukrstili kutlače u borbi za najbolji paprikaš, a pobedu je odneo tim „Prijatelji Zorke“.
Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

Među 130 učesnika, koji su bili podeljeni u ekipe sa po pet članova, bilo je mnogo vrsnih kulinara koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremanju kotlića, ali je pobednik mogao biti samo jedan. Prema proceni stručnog žirija, to je ekipa iz MZ Zorka, koja je pre pet godina već odnela pobedu na istom takmičenju. Kažu da tajnu, a ni poseban recept nemaju, već svako doda nešto svoje.

- Ovde što dobijemo, a posebno donesemo i od kuće, malo aleve paprike, malo ljute paprike i druge dodatke. Krompir ne stavljamo, samo meso, paprike, paradičke i takve stvari - objasnio je Ištvan Jurček, kapiten pobedničke ekipe „Prijatelji Zorke“.

Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

Drugo mesto zauzela ja ekipa „Jesenja rapsodija“, dok je tim „Najbolje iz Kertvaroša“ bio treći. Tradicionalno takmičenje koje Gerontološki centar organizuje za svoje korisnike i stanare domova, prilika je i za druženje.

- Ono što je ovde karakteristično, jeste da su svi pobednici, bez obzira što će neko biti izabran za nešto bolji ili nešto slabiji paprikaš. Pre svega, radi se o stručnim ljudima iz naše kuhinje koji ocenjuju koji su to ukusniji, bolji, gušći i svi ti kriterijumi koji treba da pokažu da je svaki od ovih takmičara doneo sebe, uložio dušu u ovo takmičenje s ciljem da bi se družio i iskoristio ovo lepo vreme - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

Članovi žirija bili su i predstavnici lokalne samouprave, koja podržava rad Gerontološkog centra, a nastaviće to i u narednoj godini, izdvajanjem sredstava u gradskom budžetu.

- Današnja manifestacija je još jedna prilika da pokažemo da gerontološki klubovi treba da žive i rade u okviru Gerontološkog centra. Kao što se moglo videti, bilo je mnogo takmičara, a ono što je najvažnije jeste da se naši najstariji sugrađani na ovakvim manifestacijama druže, pokazuju sportski duh, kao i umeće u kuvanju kotlića - rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne i zdravstvene zaštite.

Današnja Kotlićijada završena je lepim vestima. Direktor Gerontološkog centra najavio je rekonstrukciju gerontološkog kluba „Centar 2“, koja bi trebalo da počne uskoro, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave.

Izvor: TV Subotica
6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra 6. Kotlićijada Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4812
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.