• Pregleda: 2573

Pobednik "89. Srpskog kasačkog derbija" je grlo Samuel Becket

Na Gradskom hipodrom u nedelju tokom poslepodneva održano je osam trka u okviru tradicionalnog Srpskog kasačkog derbija, koji je održan po 89. put. Najuspešnije je bilo grlo Samuel Becket sa vozačem Tiborom Hajnalom.
Pobednik "89. Srpskog kasačkog derbija" je grlo Samuel Becket

Po oblačnom i pomalo vetrovitom vremenu na Gradskom hipodromu brojna publika i ljubitelji konjičkog sporta mogli su da uživaju u takmičenju osamdesetak grla iz Srbije koja su se takmičila u osam kategorija, većinom na 2.100 metara.

U glavnoj trci dana, koja nosi naziv "srpski kasački derbi", učestvovalo je devet takmičara, a pobednik je bio odlučen u poslednjoj deonici kada je grlo Samuel Becket sa vozačem Tiborom Hajnalom napravilo preokret i u jakom tempu završilo trku.

Pobednici kasačkih trka su bili, u prvoj - Pann Keč (vozač: M. Pantić) 1:21,8; u drugoj - Euklid AT (B. Skenderović) 1:19,6; u trećoj - Eusebio (K. Horvat) 1:19,7; u četvrtoj - Wineto (B. Mukić) 1:19,5; u petoj - Dior PB (B. Mukić) 1:19,8; u šestoj kao trka dana Samuel Becket AT (T. Hajnal) sa vremenom 1:18,8; u sedmoj - Pitta Jet (A. Vereb) 1:18,8, dok je u osmoj, ujednoj i poslednoj trci najbrži bilo grlo Amazon Banker (D. Katanić) sa vremenom 1:18,4.

Organizator 89. Srpskog kasačkog derbija bio je Konjički klub "Bačka 1921", uz podršku Udruženja za kasački sport Srbije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.