Komentara: 2
Pregleda: 5002

Pobeda ŽFK "Spartak": I da je rukomet bilo bi previše...

10.09.2012. u 12:43h
Kada neko nekoga u fudbalu pobedi sa 18 golova razlike nemoguće je opisati takvu utakmicu iole ravnopravnu..
Pobeda ŽFK "Spartak": I da je rukomet bilo bi previše...

Fudbalerke ŽFK "Spartak" su prikazale verovatno najefikasniju takmičarsku partiju u poslednjih nekoliko godina na gostovanju u Knjaževcu protiv mlade ekipe ŽFK "Nives" koju su, blago rečeno, potopili sa 18 golova a pri tome ne primivši nijedan gol. Kako bi još dodatno ilustrovali nadmoć igračica ŽFK "Spartak" napomenućemo da naša golmanka nije imala niti jedan kontakt sa loptom tokom 90 minuta igre.

Utakmica protiv mlade ekipe Nives nije bila utakmica u kojoj je Spartak morao previše brinuti o bezbednosti sopstvene mreže, pa su igračice imale punu slobodu da se razmahnu na terenu - posebno u drugom poluvremenu. Bilo je bezbroj preciznih i kratkih pasova, brzih prodora i osvajanja protivničkog terena, sa mnoštvom lepih poteza i šansi da se ugrozi gol Nivesa. Opšta je ocena da su igračice Spartaka bile na visini zadatka i timski zaslužne za rezultatski veliku pobedu, ali bih svakako izdvojio dva prekrasna pogotka, dva euro-gola, koje su sa velike udaljenosti postigle Duška Živković i Claudine Meffometou.

Rukovodstvo kluba se zahvaljuje igračicama Nivesa i Čedomiru Dimitrijeviću, šefu stručnog štaba, na gostoprimstvu i fer-pleju.

Spartakova ekspedicija je u Knjaževac doputovala dan ranije, brendiranim autobusom "Subotica-transa", kako bi popodne mogla održati trening. Njihovo prisustvo, naročito prisustvo tamnoputih igračica, izazvalo je znatiželju knjaževačkog fudbalskog podmlatka.

Pobeda ŽFK "Spartak": I da je rukomet bilo bi previše...

Pobeda ŽFK "Spartak": I da je rukomet bilo bi previše...

Nakon Olimpijskih igara u Londonu, Gaelle Deborah je stigla u Spartak

ŽFK Spartak je angažovao tamnoputu sjajnu igračicu, reprezentativku Kameruna, Enganamouit Gaelle Deborah zimus ove godine i za veoma kratak period je pokazala svoj neverovatan talenat koji će zasigurno pomoći Spartaku u Evropskom takmičenju, a svakako i u domaćem nacionalnom prvenstvu. Zbog obaveza za nacionalnu selekciju Kameruna tek sada se priključuje jatu Golubica!

Pobeda ŽFK "Spartak": I da je rukomet bilo bi previše...

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5002
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.