• Pregleda: 2123

Pobeda rukometaša Spartak Vojput za polufinale Kupa Vojvodine

Rukometaši Spartak Vojputa nastavili su sa odličnim igrama u Kup takmičenju. Večeras su u Somboru savladali ekipu Somborelektra sa 26:41 (14:21) i obezbedili plasman u polufinale Kupa Vojvodine.
Pobeda rukometaša Spartak Vojput za polufinale Kupa Vojvodine

Ekipa Somborelektra povela je na meču sa 1:0, međutim već u sledećem napadu Subotičani dolaze do izjednačenja 1:1 a ubrzo i do vodstva od 4:1. Uspeli su domaćini da izjednače na 4:4 i da drže rezultasku neizvesnost do 7:7. Usledila je serija "putara" od četiri gola za vodstvo od 11:7. Do kraja poluvremena Spartak Vojput je sigurnom igrom održavao razliku a najveću prednost od plus sedam golova imali su dva minuta pre kraja 20:13 i na kraju prvih trideset minuta 21:14.

U nastavku igre Somborčani su pokušali da smanje razliku, ali u ovom momentu puno kvalitetnija ekipa Spartak Vojputa sigurno je držala igru u svojim rukama. Nakon deset minuta igre u nastavkui razlika je narasla na deset golova 27:17. Pitanje pobednika već tada je bilo rešeno. Najefikasniji u redovima Subotičana bio je raspucani Božović koji je postigao 8 golova.

Somborelektro - Spartak Vojput 26:41 (14:21)

Spartak Vojput će u polufinalu Kupa Vojvodine igrati protiv Nove Pazove koja je večeras kao gost u Žablju savladala ekipu ŽSK sa 32:29. Drugi polufinalni par je Proleter Agroživ - Jedinstvo (Kačarevo).

1/4 finale Kupa Vojvodine, Sportska hala u Somboru
Gledalaca: 200
Sudija: Marko Pešić i Radoman Radojević
Sedmerci - Somborelektro 1/1, Spartak Vojput 3/3
Isključenja - Somborelektro: 2 min., Spartak Vojput: 10 min

Somborelektro: Bogojević, Ležajević 1, Drašković 8, Nikolić, Vaci, Beslać 2, Kojić, Mijović 1, Živković 4, Smiljanić 1, Gardijan 6, Bošković 3, Trtić, Kojić, Nenadić.

Spartak Vojput: Vukoslavović (7 odbrana), Kosović 1, Jelić 1, Pavlović 2, Janjić 4, Kaltak 5, Kovačević 6, Galfi 1, Todorović 2, Matić, Jovanović 6, Kukić (8 odbrana), Distol, Patočkai 4, Božović 8, Đukanović (2 odbrane).

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.