Komentara: 2
Pregleda: 3040

Pobeda odbojkaša Spartaka protiv Vojvodine (2:3)

24.11.2012. u 10:15h
Izvor: Wiener Städtische liga
U vojvođanskom okršaju koji je trajao neverovatnih 128 minuta veliku pobedu u Novom Sadu slavio je subotički Spartak posle velikog preokreta. Gosti su gubili sa 2:0, spasili su i meč loptu u petom setu, a na kraju su se radovali trijumf koji će im mnogo značiti, ne samo u bodovnom smislu.
Pobeda odbojkaša Spartaka protiv Vojvodine (2:3)

Odlazak Milije Mrdaka se osetio u igri Vojvodine. Doduše, šansu je dobio i sjajno je iskoristio Dražen Luburić, ali Novosađani nisu imali snage da izdrže do samog kraja. Prosto neverovatno zvuči da su zabeležili peti poraz u sedam kola i da su svaki od tih pet puta osvojili po bod posle taj-brejka!

U prva dva seta Vojvodina je igrala vrlo dobro, najviše zahvaljujući upravo pomenutom Luburiću, ali i kapitenu Roljiću, te Čubrilu i Veselinoviću. Ipak, od trećeg seta potpuno drugačija slika na terenu.

Spartak je pokazao da može da se nosi sa renomiranim rivalom, a uverili su ljubitelje odbojke da su protiv Kraljevčana imali samo slab dan u prošlom kolu. Subotičani su vodili tokom čitavog trećeg perioda, u čijoj završnici su odoleli naletu Novosađana, koji su prišli na samo poen zaostatka (21:20).

Slično je bilo i u četvrtom setu, samo je tada prednost prelazila sa jedne na drugu stranu. Imala je čak Vojvodina poen viška (22:21), ali nije bila kara da tada obezbedi sva tri boda, Spartak je preokrenuo – 25:23.

U već opisanoj završnici susreta Vojvodina je prokockala meč loptu (14:13), a kad je bilo najvažnije Subotičani su predvođeni Lukom Medićem vezali tri poena i zabeležili treću pobedu. Zanimljivo, Spartak trenutno ima pobedu više i čak četiri boda manje od Novosađana!

Vojvodina NS seme – Spartak 2:3
(25:22, 25:17, 22:25, 23:25, 14:16)

Mala sala SPC „Vojvodina“
Gledalaca: 300
Sudije: Dušan Španović i Đorđe Stevanović
Trajanje meča: 128 minuta.

VOJVODINA NS SEME: Čubrilo 9, Martinović 2, Strugar, Roljić 14, Veselinović 12, Vrban 12, Živanović 1, Brzaković, Boškočević, Luburić 25, M. Stanković 2, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.

SPARTAK: Crnjanski 16, Janačkov, Vidakov (libero), Janjić 13, Elezović, Konkolj, Marković 1, Kecman 8, Pualić, Medić 24, Kuburović 1, Stojković 10. Trener: Goran Ilić.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3040
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

ok spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.