Komentara: 1
Pregleda: 2680

Pobeda obojkašica Spartaka protiv Vizure

11.12.2012. u 10:24h
Izvor: Wiener Städtische liga
U derbi meču devetog kola Viner štetiše super lige Spartak je Vizuri naneo prvi poraz (0:3) na domaćem terenu. Ujedno, Subotičanke su od Novobeograđanki preuzele drugu poziciju na tabeli.
Pobeda obojkašica Spartaka protiv Vizure

Vizura Wall Art – NIS Spartak 0:3
(14:25, 26:28, 25:27)

Meč koji je trebalo da bude odigran još u subotu dva puta je odlagan, s obzirom da zbog snežnih smetova i kolapsa u saobraćaju Subotičanke nisu uspevale da stignu do Beograda. Očigledno da su im dva dodatna dana mnogo značila, sjajno su se spremile za meč i poptuno zasluženo su pobedile velikog rivala.

Gošće su sjajno otvorile meč, igrale su kao u transu i vrlo lako su došle do velike prednosti (16:10). Kako je prvi set odmicao ta razlika se samo povećavala, do konačnih 25:14.

Mnogo uzbudljivije bilo je u naredna dva perioda. U drugom Spartak je u završnici vodio čak sa 24:19, a potom je suledila serija Vizure od šest poena, pa su domaće čak imale i set loptu (25:24). Nisu uspele da je realizuju, Subotičanke su se tada provukle i duplirale prednost – 28:26.

Činilo se u trećem setu da će se pokrenuti letargična ekipa sa Tošinog bunara, koja je isto kao i u prethodna dva seta u treći, ispostaviće se i poslednji, ušla sa minusom (11:6). Proradila je u tim trenucima Tijana Bošković koja je donela izjednačenje ekipi, a asom Savićeve Vizura je stigla i do prvog preokreta (14:13).

Iako su vodile do same završnice (23:21) domaće nisu uspele barem setom da se zadovolje, baš kao i tokom čitavog susreta, i u završnici ovog seta odlični blokeri Spartaka Medićeva i Trnićeva pročitale su napade Buše i Čikirizove, a tačku na epilog i zasluženi trijumf stavila je Trnićeva – 27:25.

Dvorana: „Vizura”
Gledalaca: 100
Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Đorđe Stevanović (Beograd)
Trajanje meča: 83 minuta

VIZURA WALL ART: Medarević, Petrović 3, Savić 5, Čikiriz 9, Buša 8, D. Bošković 6, Stepanović (libero), Vukosavljević, Mirković 2, T. Bošković 8, Lozo, Đorđević. Trener: Slobodan Radivojević.

NIS SPARTAK: Raonić 2, Trnić 9, Cvetićanin 4, Helić 19, Medić 10, T. Matić 11, Memišević (libero), Vujčin, D. Matić (libero), Antanasijević, Radakov, Olujić. Trener: Damir Petković.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2680

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.