Komentara: 1
Pregleda: 3734

Pobeda košarkaša Spartaka protiv Pirota za kraj polusezone

29.12.2013. u 09:09h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka pobedom su završili polusezonu tako što su pred oko 200 gledalaca u subotičkoj Hali sportova pobedili ekipu Pirota. Meč je bio neizvestan tokom svih 40 minuta, ali ipak najveća uzbuđenja su se desila po pravilu u poslednjem minutu meča. Skoncentrisaniji, precizniji i srećniji bili su domaći i pobedili sa 96:91 (23:23, 21:23, 24:26, 28:19). Ovom pobedom Spartak se vratio na drugo mesto Druge lige Srbije.
Pobeda košarkaša Spartaka protiv Pirota za kraj polusezone

Bolje otvaranje meča su imali gosti, držali su prednost većim delom meča, ali ih je Spartak sustizao i na momente prestizao, pa čak imao priliku i da prelomi meč u svoju korist, ali prazan hod pod suparničkim koševima za obe ekipe doneo je kraći period slabije i nefikasnije igre, sve to poslednje deonice u koju je Spartak ušao sa minusom od 4 poena (66:70).

Kao što je to bilo u većem broju utakmica Subotičana, najangažovanija i najsrčanija igra dolazi u poslednjoj četvrtini, koju su na kraju i dobili sa 28:19, ali to je bio period kada je prvo nadoknađen zaostatak pa onda i lagano građena prednost. Da sve ne bude rutinski i bez uzbuđenja pobrinuli su se gosti iz Pirota koji su vršili konstantan pritisak na rezultat.

Stiče se utisak da sudijska trojka nije bila na najvišem nivou pošto je, pogotovo u drugom delu meča, donela par spornih odluka, koje su mogle da odvedu meč i u još neizvesniju završnicu. Iako je gostujući trener bio veoma verbalno agresivan, prečesto komenatrisao utakmicu i bio "preaktivan" u vođenju svoje ekipe, sudijska trojka mu je i pored više opomena propustila dodeliti tehničku grešku, ali zato je Spartaku dodeljena jedna i više nego sporna nesportska greška iz koje gosti srećom nisu značajno profitirali. U samoj završinici bilo je i minimalno domaćinskog suđenja, ali to ni najmanje ne umanjuje uspeh Spartaka i zasluženu nagradu za borbenost i htenje.

Kako se meč bližio kraju tako je i nezivesnost rasla. Nekoliko izgubljenih lopti kroz tehničke greške na obe strane unele su malo nervozu i nesigurnost, ali rezultatska klackalica je nastavljena do samog finiša i odlučujućih 60 sekundi.

Još jača podrška sa tribina za domaću ekipu stigla je kada je bilo najpotrebnije i košarkaši Spartaka su to iskoristili da prvo preko Drakulićevih slobodnih bacanja i uz jedan koš + faul, a zatim i Sokolovićevih šuteva takođe sa linije slobodnih bacanja zabeleže svoju devetu pobedu u sezoni i ponovo se popnu na drugu poziciju na tabeli.

Možda i presudni momenat desio se četvrdesetak sekundi pre kraja kada je pri rezultatu 91:89 za Spartak, iskusni Kosanović bio oba puta neprecizan sa linije slobodnih bacanja, što je pružilo priliku Spartaku da se još malo odvoji i zada konačni udarac.

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Milisavljević sa 26 postignutih poena (3 trojek i 3 osvojene lopte), a zatim Drakulić sa 20 i Sokolović sa 19 ali sa čak 8 skokova, 3 osvojene lopte i 9 asistencija. U gostujućoj ekipi najbolju i najefikasniju partiju pružio je fenomenalni Kosanović sa 27 postignutih poena, koji je na parketu proveo 36 minuta i skočio 13 puta za loptu (4/9).

KK "Spartak - KK "Pirot 96:91
(23:23, 21:23, 24:26, 28:19)

KK "Spartak": Pribić, Tomović, Prlja 6, Nikolić, Sokolović 19, Milisavljević 26, Vujčić 4, Drakulić 20, Danilović 7, Matović, Vukolić 14, Laketa.

KK "Pirot": Colić, Mukanović 9, Stanisavljević 10, Milovanović 18, Filipović 10, Raonić, Pendić 11, Kosanović 27, Mladenović, Stojanović 6.

Sudije meča su bile Marko Strika, Pavle Novaković i Strahinja Knežević, dok je delegat bio Vladan Vorovina.

Tabela:

Pobeda košarkaša Spartaka protiv Pirota za kraj polusezone

Izvor: Subotica.com
Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot Košarka (M): Spartak - Pirot
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3734
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.