Komentara: 3
Pregleda: 4113

Pobeda košarkaša Spartaka protiv Beovuka (85:68)

19.04.2013. u 10:43h
Košarkaši Spartaka pobedili su sinoć u Hali sportova ekipu beogradskog Beovuka rezultatom 85:68, po četvrtinama 25:13,11:13,24:17,25:25. Spartak se ovom pobedom odvojio od samog dna tabele u nadi da će sačuvati drugoligaški status u narednoj sezoni.
Pobeda košarkaša Spartaka protiv Beovuka (85:68)

Prva četvrtina je bila rezultatski neizvesna, dok je već sledeća najavljivala bolju igru i povoljan rezultat za subotičke košarkaše koji se grčevito bore za opstanak u Drugoj ligi Srbije.

Utakmica nije bila previše zanimljiva za gledanje, bilo je dosta tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti, promašenih "zicera" ali i pored toga mlada ekipa Filipa Soceka obradovala je publiku u Hali sportova sa nekoliko odlično odigranih akcija, kontranapada i efektnih završnica. Ono što ne može da se ospori ovim mladim i neiskusnim igračima je borbenost i želja za pobedom.

U ekipi domaćih najefikasniji sa 17 poena bio je Milan Marković, koji je ujedno imao i 8 skokova (N:5, O:3), odmah iza njega Miloš Milisavljević sa 16. U ekipi gostiju ubedljivo najefikasniji je bio Igor Đuković sa 18 poena i 7 skokova u 27 minuta provedenih na parketu.

Meč je odigran pred oko 300 gledalaca.

Na tabeli nakon ove utakmice ekipa Spartaka je nakon nekompletnog 26. kola na 11. poziciji sa osvojenih 35. bodova, i sada umnogome zavisi od rezultata utakmice Plana - Radnički Obrenovac koja je na programu u nedelju od 19h. Ukoliko Obrenovčani trijumfuju u tom meču, ekipa Spartaka ostaće u ligi zahvljajujući pobedama nad ekipom Plane, a u slučaju trijumfa domaćina, ostaće žal za ovom mladom ekipom koja je drugi deo prvenstva završila sa skorom 7:6 od ukupnih 9:17.

Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga) Košarka (M): Spartak - Beovuk (2. liga)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 4113

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.