Komentara: 0
Pregleda: 4493

Pobeda fudbalera Spartaka u prvoj pripremnoj utakmici

14.07.2013. u 20:54h
Izvor: FK "Spartak"
Ekipa Spartaka odigrala je prvu pripremnu utakmicu protiv ekipe Kečkemeta na njihovom terenu u Mađarskoj. Za razliku od subotičana Kečkemetu je ostalo još dve nedelje do početka prvenstva. Šef struke subotičana Petar Kurćubić isprobao je čak 24 igrača u ovom susretu. Meč je završen pobedom Spartaka od 0:2.
Pobeda fudbalera Spartaka u prvoj pripremnoj utakmici

Kečkemet je bolje otvorio meč, zapretili su od samog početka a najbolje prilike propustili su Aleksić i Rajči Peter. Spartak se ubrzo oslobodio pritiska i posle prve kontra akcije su došli do vodstva. Igrao se osmi minut kada su Subotičani izveli odličnu akciju Puškarić je povukao po levoj strani pronašao Šarca koji prosleđuje slobodnog Stevanovića koji iskosa sa desne strane pogađa prvo stativu a zatim odbijenu loptu sprovodi u mrežu Kečkemeta.

Spartak je povećao prednost iz sledećeg kontranapada u 22. minutu kada je Ljubenović uposlio slobodnog Noskovića koji rutinski šalje loptu u mrežu za 0:2. Do kraja poluvremena Spartak je opasno zapretio u 38. minutu kada je lopta došla do Puškarića koji oštrim volejom prebacuje gol tik iznad prečke.

Pobeda fudbalera Spartaka u prvoj pripremnoj utakmici

U nastavku susreta Kurćubić je na teren izveo mladu ekipu koja je u najvećoj meri bila sastavljena od igrača koji su igrali u FK Palić u protekloj sezoni. Nakon početne inicijative Kečkemeta mladi subotički fudbaleri su se ravnopravno nosili sa svojim protivnicima. Nisu uspeli ozbiljnije da zaprete ali nisu dozvolili ni protivniku da dođe do ozbiljnije prilike.

Pobeda fudbalera Spartaka u prvoj pripremnoj utakmici

Na tribinama u Kečkemetu nije izostala podrška vernih subotičkih navijača Marinaca, koji su se organizovali i bodrili svoje ljubimce u prvoj pripremnoj utakmici za narednu sezonu.

Cicmil i Vidović nova pojačanja Spartaka

Pobeda fudbalera Spartaka u prvoj pripremnoj utakmici

Na treningu pred polazaka na utakmicu protiv Kečkemeta ekipi su se pridružila dva nova igrača koja će predstavljati pojačanje za Subotičkog superligaša. Reč je o Stefanu Cicmilu i Marku Vidoviću.

Stefan Cicmil (1990) igra na poziciji štopera, mesto koje je ostalo upražnjeno u Spartaku odlaskom Gorana Adamovića u Ružemberok i odlaskom Vidaka Bratića kome je istekao ugovor. Cicmil je prošao sve selekcije Podgoričke Budućnosti, sa klubom sa kojim je osvojio dve titule prvaka Crne Gore. Poslednju polusezonu proveo je u FK Radnički (Niš).

Marko Vidović (1988) levi bek, prošao je sve selekcije Partizana, nakon čega je zaigrao za Hajduk sa Liona. Karijeru je nastavio u dresu Podgoričke Budućnosti gde je proveo dve godine i za to vreme nastupao za mladu reprezentaciju Crne Gore. Prešao u kiparski Anartozis zatim u Levski iz Sofije. Nakon isteka ugovora, preselio se u Honved gde je sa ekipom osvojio vicešampionsku titulu i bio proglašen za najboljeg levog beka lige. Poslednjih šest meseci proveo u Egeru (Mađarska)

"Pratio sam igre Spartaka u proteklom periodu, radi se o mladoj i dobroj ekipi. Od sebe očekujem da budem bolji i pružim kvalitetnije partije od onih u Mađarskoj i da kao ekipa izborimo četvrto mesto" - istakao je Vidović.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4493

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

pripreme fudbalskog kluba spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.