Komentara: 0
Pregleda: 2741

Pobeda Bačke za 2. mesto u Srpskoj ligi

02.04.2016. u 21:44h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Bačke pobedom u današnjem derbiju kola protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice rezultatom 2:0 probili su se na drugo mesto tabele Srpske lige, grupa Vojvodina. U narednom kolu Bačka gostuje u Pančevu ekipi Železničara.
Pobeda Bačke za 2. mesto u Srpskoj ligi

Utakmica je opravdala epitet derbija u kojoj je na kraju domaćin zasluženo slavio. Od početka susreta Bačka je nametnula svoj ritam igre, a u 15. minutu Nosković je već nagovestio da će svaku priliku pokušati pretvoriti u gol. Uzvratili su gosti, ali se Tasić nije dao iznenaditi. Nakon šuta Nebojše Simikića olako je uhvatio loptu i sačuvao mrežu Subotičana.

Novu šansu da svom timu donese prednost propustio je Nosković na isteku 40. Minuta. Posle odlične dijagonale Matića, Nosković je prihvatio loptu, međutim golman Šivoljicki je bio na pravom mestu i sprečio domaćina da povede.

Nastavak susreta doneo je mnogo uzbudljiviju igru. Bačka je i dalje bila dominantnija. Priliku da postigne vodeći pogodak propustio je Zlatković, posle dobre asistencije Vučkovića, poslao je loptu pravo u ruke golmana Radničkog. U 60. minutu konačno je domaći tim krunisao svoju inicijativu. Vučković je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, a najviši u skoku bio je Nemanja Ćalasan i glavom plasirao loptu u gol gostiju – 1:0.

Pokušali su gosti da dođu do izjednačenja, ali je Kovačić bio neprecizan i loptu poslao pored gola. Stvorili su domaći igrači nekoliko prilika. Zlatković je uputio jak šut sa ivice šesnaesterca, lopta je završila preko gola. Nešto kasnije Vojnić je bio u prilici da udvostruči prednost Bačke, ali je nesebično hteo uposliti Noskovića u samom petercu, gosti su pročitali njegovu nameru i sačuvali gol.

Konačno u poslednjem minutu utakmice Subotičani su uspeli da postignu i drugi gol. Vojnić je sam prošao po desnoj strani, uputio loptu ka usamljenom Noskoviću u šesnaestercu protivnika, Đorđe Simikić je načinio nedozvoljen start nad napadačen domaćeg tima, a sudija Bikić pokazao je na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je iskusni Kiš i postavio konačnih 2:0.

Bačka 1901 – Radnički (SM) 2:0 (0:0)
Ćalasan 65', Kiš 90' (p)

Bačka 1901: Tasić, Milikić (Vojnić), Savović, Ćalasan, Ušumović, Nikić, Kiš, Matić, Vučković (Jakovljević), Zlatković (Vukoičić), Nosković.

Radnički: Šivoljicki, Mićić, Novaković, Đ. Simikić, Matić, N. Simikić, Kovačić (Skorupan), Josimov (Vučković), Sovilj, Lovrić, Trebovac.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još 11 kola, a Bačka posle ove pobede popela se na poziciju broj 2, sa po 8 pobeda i nerešenih, i samo 3 poraza. Sa 32 boda najstariji srpski klub u grupi tri ekipe ima bolju gol razliku te je sa četvrte pozicije skočio na drugo.

Pobeda Bačke za 2. mesto u Srpskoj ligi

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2741
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.