• Pregleda: 3872

Plivači Spartak-Prozivke odlični na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

Plivači Spartak-Prozivke odlični na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju - "Voša 2016". Od ukupno 52 prijavljena kluba, 38 je bilo iz Srbije, a preostalih 14 iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i  Slovenije, što je činilo ukupno oko 420 prijavljena takmičara.

Da je prvenstvo bilo jakog karaktera i konkurencije, dokazuje na su na njemu učestvovala mnoga važna imena u plivačkom sportu. Plivački klub “Spartak-Prozivka” učestvovao je sa 5 takmičara u kategoriji juniora i seniora. Najzapaženije rezultate ostvarili su Bojan Udicki, koji je uzeo tri srebra u disciplinama 50m delfin, 100m delfin i 50m slobodnim stilom i to u apsolutnoj kategoriji, kao i Novak Savić koji je ovog puta ostvario fantastične rezultate osvojivši zlato u disciplini 50m slobodnim stilom, srebro u disciplini 200m delfin i dve bronze u disciplinama 50m delfin i 200m slobodnim stilom. Balaž Farkaš je isplivao za bronzu 50m prsnim stilom.

Ostali takmičari “Spartak-Prozivke” i to mlađih uzrasnih kategorija narednog vikenda planiraju da učestvuju u Bečeju na međunarodnom mitingu pod nazivom “Bečejska Zvezda 2016”.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
roditelj Odgovori
Čestitke za plivače. Smatram da bi se trebalo omogućiti svoj deci u osnovnim školama kako gradskoj tako i iz prigradskih naselja da nauče plivati . Dobrom organizacijom sa gradskim prevozom (redovnim linijama koje nekada prevoze svega tri-četiri putnika) prigradskim učenicima obezbediti besplatan prevoz do i od bazena koji nije daleko od glavne stanice.
dragana Odgovori
Dragi Roditelju. Škola "Miloš Crnjanski" već ima akciju Škola bez neplivača, i u organizaciji škole, uz minimalne troškove, deca se vode na bazen i pohađaju obuku plivanja. Svaka čast školi, i čestitke mladim plivačima "Spartak Prozivke".
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.