Komentara: 0
Pregleda: 5523

Plesni dijalozi - sezona baleta u bioskopu Eurocinema

31.10.2016. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Art and Popcorn i Fame Solutions uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije donose nesvakidašnju sezonu baleta u bioskop Eurocinema.
Plesni dijalozi - sezona baleta u bioskopu Eurocinema

U cilju razvoja publike, a naročito mladih, osmišljen je program koji sadrži prestižne baletske predstave koje će biti prikazane u bioskopu Eurocinema svakog prvog petka u mesecu, počevši od 04. novembra.

Projekat predstavlja svojevrsnu retrospektivu iz ovog domena scenskog stvaralaštva, a uključuje velika izvođenja koja publika u Subotici nije do sada imala priliku da pogleda.

"Bajadera" jedan od najpoznatijih ruskih baleta otvoriće u bioskopu Eurocinema sezonu "Plesni dijalozi - Velikani igre na velikom platnu". Cena karte za bioskopsku projekciju baleta je 500 dinara.

Osim "Bajadere" publika će u budućnosti imati priliku da pogleda i Uspavanu lepoticu i Labudovo jezero u 3D tehnici u izvođenju baletske trupe Ser Metjua Borna, Karmen u izvođenju Baleta Hispaniko, Krcko Oraščić u 3D tehnici u izvođenju Baleta Monte Karla, itd.

Plesni dijalozi - sezona baleta u bioskopu Eurocinema

Moćna priča o plemenitom ratniku Soloru i lepoj Nikiji, plesačici u hramu, čini Bajaderu najomilјenijim repertoarskim baletom mnogih svetskih baletskih kompanija. Bajadera je pravi dragulј u izvođenju baletske trupe Marijinskog teatra. Delo je prvi put izvedeno davne 1877.godine i kombinuje egzotičnu scenografiju Indije 19. veka i neprevaziđenu virtuoznost ruske baletske tehnike. Čuveno Kralјevstvo senki iz baleta Bajadera je jedna od najpoznatijih baletskih scena svih vremena koje često nazivaju i “balet u baletu”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5523

Povezano dešavanje

Balet: Bajadera

Balet: Bajadera

27.10.2016.
0
Povezane teme

bioskop Eurocinema

balet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.