Komentara: 65
Pregleda: 8077

Planovi za asfaltiranje i rehabilitaciju ulica za tekuću godinu

08.02.2024. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
Nakon godine koja je po visini ulaganja, bila jedna od boljih, pred preduzećem za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje je još jedna godina u kojoj ih očekuje veliki broj projekta. Planirana je izgradnja 5 kilometara ulica, koliko će biti i rehabilitovano, uređenje atarskih puteva, biće izdvojena sredstva za ulice koje nisu regulisane, radi se projekat za izgradnju parka, a predviđeno je i uređenje oko 6 hiljada kvadrata javnih površina.
Planovi za asfaltiranje i rehabilitaciju ulica za tekuću godinu

Prošlu godinu JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje započelo je sa 100 miliona manje nego tekuću, a ispostavilo se da je to bila jedna od bogatijih godina kada su ulaganja u pitanju. 

 - Prošlu godinu počeli smo sa 630 miliona, a ovu sa nekih 100 miliona više, sa oko 740 miliona. Završili smo 2023. sa rekordnim ulaganjima od preko milijardu i sto miliona dinara. Ove godine nas očekuje izgradnja 5 km ulica, kao i 5 km rehabilitacije ulica. Za nas nije ni prestajala građevinska sezona. Danas se izvode radovi na proširenju Milutina Uskokovića, sutra već krećemo sa asfaltiranjem Oromske na Malom Radanovcu, kao i sa rehabilitacijama, od kojih su neke Jožefa Atile, Nikole Kujundžića, odakle idemo u Kertvaroš. Tu su ulice Ištvana Kizura, zatim proširenje 51. divizije od Majšanskog puta do Jovana Mikića, a nastavlja se i proširenje ulice Proleterskih brigada u delu od Zorkine do Ferenca Bodrogvarija - kaže Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. 

Planovi za asfaltiranje i rehabilitaciju ulica za tekuću godinu

Kao i prošle, i ove godine radiće na asfaltiranju ulica, za šta je planiran budžet od 150 miliona dinara. 

 - Jedna od prvih ulica biće Ljermontova na Makovoj, zatim produžetak Jovana Mikića, za koju je bilo puno zahteva građana. Posle toga krećemo sa ulicom Kun Ernesta u Železničkom naselju, onda imamo i prigradska naselja - Matka Vukovića u Tavankutu, Cvetna u Malom Radanovcu, Borisa Kidriča u Čantaviru, odnosno Školska u Hajdukovu - objašnjava Golubović.

Planovi za asfaltiranje i rehabilitaciju ulica za tekuću godinu

KAKO NA JEDNOSTAVNIJI I BRŽI NAČIN DO ASFALTA U ULICI? - Nerešeni imovinsko-pravni odnosi najčešća su prepreka na putu od izrade planskog dokumenta do asfaltiranja ulice, poručuju iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. Nadležni objašnjavaju da, u zavisnosti od slučaja, ova procedura može potrajati i nekoliko godina, te dodaju da se postupak može znatno pojednostaviti ukoliko se građani odreknu dela svojih parcela u korist Grada.

Kliknite za više informacija.

Određeni deo sredstva namenjen je i za uređenje 15 kilometara atarskih puteva, i to najviše u Tavankutu, Maloj Bosni i Ljutovu, kao i u Bačkim Vinogradima i Hajdukovu. Uz to, 15 miliona dinara namenjeno je nasipanju ulica grebanim asfaltom i tucanikom, kao i 10 miliona dinara za rekonstrukciju biciklističkih staza. 

 - Već nekoliko godina unazad izdvajamo novac za biciklističke staze, što će se realizovati krajem godine, nakon što bude izrađena studija biciklizma u Subotici. Još jedna od lepih stvari jeste izrada projekta parka u Kireškoj ulici, odnosno Partizanskih baza. Takođe, u planu je uređenje 6.000 kvadrata javnih površina javnih parkinga koji nisu u sistemu JKP "Parking". Jedan deo bi bio na Prozivci oko Jo Lajoša i Blaška Rajića, a drugi oko Aleje maršala Tita na Radijalcu. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 65
Pregleda: 8077

Povezana vest

Povezane teme

rupe na putevima

spisak ulica za asfaltiranje

asfaltiranje

neasfaltirana ulica

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.