• Pregleda: 5035

Plan za manje kamiona u centru Subotice

U narednih šest meseci do godinu dana, Subotica će dobiti plan izgradnje nove obilaznice, koja će zajedno sa Ipsilon krakom omogućiti gotovo kompletno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada.
Plan za manje kamiona u centru Subotice

Kako je danas u Zavodu za urbanizam predočeno gradonačelniku Modestu Duliću, ideja je da se izgradnjom nove saobraćajnice u dužini od 1,5 kilometara izmesti teretni saobraćaj koji gravitira od autoputa, preko centra, do javnih skladišta i industrijske zone u okolini Magnetnih polja.

Kako je danas prezentovano u Zavodu za urbanizam, kako bi se izmestio teški kamionski saobraćaj koji gravitira ka Javnim skladištima i industrijskoj zoni u okolini Magnetnih polja, urbanisti predlažu ideju izgradnje nove saobraćajnice, na potezu od pružnog prelaza na Senćanskom putu, koji vodi ka petlji auto-puta “Subotica – istok”, dok pružnog prelaza kod javnih skladišta. Izgradnjom te saobraćajnice, dužine oko 1,5 kilometara i širine 7 metara, kamioni više ne bi išli trasom od autoputa, Senćanskim putem do centra, pa desno Segedinskim putem do skretanja kod Rotografike. Izgradnjom ove svojevrsne obilaznice i završetkom Ipsilon kraka, teretni saobraćaj bi bio u najvećoj meri izmešten iz centra Subotice.Pored ideje o novoj obilaznici, gradonačelniku Modestu Duliću predočeni su i ostvareni rezultati na osnovu plana detaljne regulacije za industrijsku zonu u Malom Bajmoku. Ono što je novina jeste da je planskom dokumentacijom, a na osnovu predloga samih investitora, predviđena izgradnja vrtića Predškolske ustanove “Naša Radost” kako bi roditelji mogli ostavljati svoju decu prilikom dolaska na posao. Gradonačelniku je takođe predočeno kako napreduje procedura Generalnog urbanističkog plana centra Subotice.

Dulić se osvrnuo i na problem Narodnog pozorišta, i ponovio svoje ranije stavove po pitanju ovog problema, rekavši da se projekat mora svesti u racionalne mere. On je za septembar najavio ozbiljan početak rada na rešavanju ovog problema.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

10
velja Odgovori
Aman ljudi,pa zavrsite prvo taj famozni Y krak,pa onda druge obilaznice pocinjete.Ovako nece biti ni jedne ni druge obilaznice.
Stipan Odgovori
"Novi plan za manje kamiona u centru grada", nova žvaka za naredni period. Proizvođač: DS. Rok upotrebe: dok smo na vlasti.
DuleS Odgovori
Volim kamione u gradu i ne svidja mi se ovo nista...!
Vlado Odgovori
Krajnje je vrijeme da se neko sijeti i izmještanja silnog teretnog saobraćaja iz centra Subotice. I Subotica njeni građani će puno dobiti kada se realizuje navedena ideja . Pozdrav svim dobrim idejama, a sve čestitke realizaciji !
panki Odgovori
Ajde molim vas zavrsite vise ili prvo kruzni tok u ulici Ivana Antunovica .Niste u stanju jedan kruzni tok da asfaltirate a vec pravite nove ulice.
Ps:sto se tice izlaganja doticnog gradonacelnika kao je bazen uspesan .Da mu pojasnim da i ovaj i prosli gradonacelnik nisu samo sebi sefovi nego i ovom narodu u Subotici.Tako da je pozeljno bilo zavrsiti bazen u Dudovoj a ne zapocinjati manji sa istim iznosom i posle se hvaliti sa njim .
SRAMOTA! Odgovori
PRVO ZAVRŠITE KRUŽNI TOK U I.ANTUNOVIĆA ("RADOVI" TRAJU VEĆ MESEC DANA!) PA ONDA Y KRAK PA TEK ONDA IZADJITE PRED KAMERE ILI LOPATU U RUKE!
Sima Odgovori
Asfalt u ulicu Ferenci Ibolje i ostale koje ste naveli da su sredstva odobrena neposredno pred izbore!
Andrea Odgovori
a kada cete asfaltirati ulicu Ferenci Ibolje? to je obecano jos u martu
ajte molim vas, niste sposobni ili bolje receno necete, da sve blatnjave ulice u gradu dobiju asfalt, a sada vi planirate neznate ni vi sami sta, pa zavrsite vec jednom zaobilaznicu y krak, nesposobni
ej trklja, trklja
Del Boy and Rodney Odgovori
Svaka čast sa ovim tempom ako nastave napraviće nam od grada drugi Staljingrad, zahvaljujući započetim a ne završenim projektima!
Sting Odgovori
Ima li nešto novo da se kaže, sem ove stare fraze od pre 20 godina? Manje kamiona u centru grada?! Ma treba sve kamione naterati u centar grada na glavni trg !!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.