Komentara: 10
Pregleda: 5368

Plan za manje kamiona u centru Subotice

02.08.2012. u 20:50h
Izvor: RTV Yueco
U narednih šest meseci do godinu dana, Subotica će dobiti plan izgradnje nove obilaznice, koja će zajedno sa Ipsilon krakom omogućiti gotovo kompletno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada.
Plan za manje kamiona u centru Subotice

Kako je danas u Zavodu za urbanizam predočeno gradonačelniku Modestu Duliću, ideja je da se izgradnjom nove saobraćajnice u dužini od 1,5 kilometara izmesti teretni saobraćaj koji gravitira od autoputa, preko centra, do javnih skladišta i industrijske zone u okolini Magnetnih polja.

Kako je danas prezentovano u Zavodu za urbanizam, kako bi se izmestio teški kamionski saobraćaj koji gravitira ka Javnim skladištima i industrijskoj zoni u okolini Magnetnih polja, urbanisti predlažu ideju izgradnje nove saobraćajnice, na potezu od pružnog prelaza na Senćanskom putu, koji vodi ka petlji auto-puta “Subotica – istok”, dok pružnog prelaza kod javnih skladišta. Izgradnjom te saobraćajnice, dužine oko 1,5 kilometara i širine 7 metara, kamioni više ne bi išli trasom od autoputa, Senćanskim putem do centra, pa desno Segedinskim putem do skretanja kod Rotografike. Izgradnjom ove svojevrsne obilaznice i završetkom Ipsilon kraka, teretni saobraćaj bi bio u najvećoj meri izmešten iz centra Subotice.

Plan za manje kamiona u centru Subotice

Pored ideje o novoj obilaznici, gradonačelniku Modestu Duliću predočeni su i ostvareni rezultati na osnovu plana detaljne regulacije za industrijsku zonu u Malom Bajmoku. Ono što je novina jeste da je planskom dokumentacijom, a na osnovu predloga samih investitora, predviđena izgradnja vrtića Predškolske ustanove “Naša Radost” kako bi roditelji mogli ostavljati svoju decu prilikom dolaska na posao. Gradonačelniku je takođe predočeno kako napreduje procedura Generalnog urbanističkog plana centra Subotice.

Dulić se osvrnuo i na problem Narodnog pozorišta, i ponovio svoje ranije stavove po pitanju ovog problema, rekavši da se projekat mora svesti u racionalne mere. On je za septembar najavio ozbiljan početak rada na rešavanju ovog problema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5368
Povezane teme

izgradnja obilaznice oko Subotice

Zavod za urbanizam

Narodno pozorište

Modest Dulić

zaobilaznica oko subotice

dragan trklja

mali y krak

generalni urbanistički plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.