Komentara: 11
Pregleda: 3208

PKS otvorila seriju seminara za pomoć pri korišćenju sredstava iz budžeta EU

12.02.2014. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Privrednicima i institucijama regiona Severa Bačke i Potisja, početkom pregovora sa Evropskom unijom, stvoreni su uslovi za učešće na konkursnima namenjenih pretpristupnoj pomoći. Za njihovu realizaciju potrebna je dobra ideja, kvalitetan projekat i u većini slučajeva partner iz Evropske unije. Stoga je regionalna privredna komora Subotica danas otvorila seriju seminara i obuka koji će u narednom periodu biti posvećene što boljem korišćenju pretpristupne pomoći.
PKS otvorila seriju seminara za pomoć pri korišćenju sredstava iz budžeta EU

Prošle godine usvojenim budžetskim periodom Evropske unije do 2020. godine, značajna sredstva biće usmerena ka razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća.

Otvaranjem pregovora sa Evropskom unijom, nekoliko programa je već otvoreno, a neki od njih predstavljeni danas u Regionalnoj privrednoj komori Subotica, a za njih je karakteristično da za sredstva mogu konkurisati i institucije iz Srbije.

Da bi se privukao i koristio taj novac, potrebno je imati dobru ideju, kvalitetno napisan projekat i partnera iz Evropske unije sa kojim će taj projekat biti realizovan.

Seminar predstavlja prvi ove vrste koji je održan u komori, a u planu ja da se u budućnosti često organizuju slični seminari i obuke, kako bi zainteresovani stekli znanja i veštine u nečemu što je ocenjeno kao boljka na putu pristupanja, zbog čega mnoge zemlje kandidati nisu iskoristile mogućnosti koje im se nude, a to je izrada projekata. Regionalna privredna komora Subotica, osim organizovanja obuka, će i sva svoja dosadašnja iskustva staviti na raspolaganje privrednicima na raspolaganje.

Ovim se zapravo produbljuju mogućnosti korišćenja pretpristupnih fondova. Do sada su naoj zemlji bili dostupni samo IPA prekogranični programi saradnje. Prvi takav projekat u Srbiji realizovan je 2005. godine u Subotici, a prema mnogim ocenama Subotica je lider u privlačenju i korišćenju pretpristupnih sredstava iz Evropske unije u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije Korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3208
Povezane teme

privredna komora

pristupni fondovi

projekti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.