Komentara: 6
Pregleda: 18864

Pijani muškarac pištoljem na radnike Hitne pomoći tokom intervencije

21.12.2016. u 12:28h > 15:34
Izvor: Subotica.com
U prigradskom naselju Hajdukovo sinoć je tokom intervencije medicinskih radnika po pozivu službe Hitne medicinske pomoći, osoba muškog pola (T.R.) u alkoholisanom stanju vatrenim oružjem pretila tehničarima, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Subotica
Pijani muškarac pištoljem na radnike Hitne pomoći tokom intervencije

Kako saznajemo incident se dogodio sinoć u ranim večernjim časovima (19:12h) kada je medicinskim radnicima koji su ukazivali pomoć starijoj sugrađanki prišao muškarac srednjih godina, ispostavilo se sin gospođe kojoj se ukazivala pomoć, a koji je bio u vidno alkoholisanom stanju. Da nevolja bude veća muškarac je imao pištolj u ruci, ali prisebnom reakcijom terenskih radnika SHMP napadač je savladan, a ubrzo na lice mesta stigla je i policija.

- "Tokom lekarskog pregleda pacijentkinje u Hajdukovu, prisutan je bio njen sin u alkoholisanom stanju. Nakon ukazane pomoći, sin je pištoljem pretio ekipi Službe hitne medicinske pomoći. Zahvaljujući pribranosti tehničara koji ga je savladao, očuvana je bezbednost ekipe." - navodi se u saopštenju Doma zdravlja uz napomenu da ekipe Službe hitne medicinske pomoći rade u svim vremenskim okolnostima, svakodnevno obavljaju veliki broj intervencija, kao i da tokom zbrinjavanja i pružanja pomoći drugima i njihovi životi bivaju ugroženi.

Muškarac koji je napao radnike SHMP je priveden i zadržan na trežnjenju, a Osnovni javni tužilac ovaj slučaj kvalifikovao je kao krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao  i izazivanje opšte opasnosti.

Nakon trežnjenja T.R. će biti sproveden u pritvor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 18864

Povezana vest

Povezane teme

hitna pomoć

hajdukovo

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.