• Pregleda: 1265

Pijaća voda u MZ Peščara

Pijaća voda u MZ Peščara

Stanovnici Ulica Koparska, Španskih boraca i Višanja u MZ Peščara, za nekoliko dana moći će da se priključe na gradsku vodu zahvaljujući JKP Vodovod i Kanalizacija, koje je za postavljanje vodovodnih cevi u ovim ulicama izdvojilo oko 400 hiljada dinara iz sopstvenog budžeta. MZ Pešcara jedna je od komunalno najneuređenijih mesnih zajednica sa svega 30-ak odsto pokrivenosti gradskom vodom, ali će nakon ovih radova oko 25 domaćinstava dobiti čistu pijaću vodu.

Iako su bageri od ranih jutranjih časova počeli sa kopanjem kanala za postavljenje vodovodnih cevi, stanovnici ove tri ulice sa zadovoljstvom su posmatrali radove, imajući na umu da će još samo nekoliko dana koristiti mutnu vodu, punu gvožđa iz sopstvenih bunara. Meštani mesne zajednice Peščara kažu da ne traže mnogo, samo osnovne životne uslove, kao što ima i većina građana Subotice.

U naredna 3 do 4 dana biće postavljeno četristo metara cevi, na postojeći sekundarni, odnosno zapadni magistraloni cevovod koji je postavljen jesenas u Koparskoj ulici. Ovim radovima JKP Vodovod i Kanalizacija započinje seriju manjih konkretnih projekata koji se odnose na priključenje domaćinstava na postojeću vodovodnu infrastrukturu.

Vodovod je od 1. januara otpočeo sa akcijom popusta na priključak na gradsku vodu, tako da će stanovnici ulice Koparska, Španskih boraca i Višanja, umesto 28 hiljada dinara, koliko košta priključak, platiti 20, ukoliko se prijave do kraja aprila.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
io Odgovori
Srbiaj u Evropi?prikljucak na vodu u 2012 godini?
pera Odgovori
@io

sta je tvoj predlog?
@io Odgovori
Slažem se. Ali ne kritikujem sve one koji to decenijama nisu uradili, nego hvalim one koji su to konačno uradili.
Jovana. Odgovori
Konačno! Dugo smo čeali na ovako nešto. Hvala Vodovodu i hvala lokalnoj samoupravi
Bernadeta Odgovori
Ovaj "io" je sigurno neki koji od kad zna sa sebe ima vodu, asfalt, kanalizaciju...pa nije ni svestan koliko ovo nama na Peščari znači.
niko Odgovori
u Donskoj ulici zašto nema gradske vode u deo Bruk Maćaša zašto nema vode okolo u svim ulicama ima.Zašto baš u te ulice nema????? Stanovnici te ulice jedva čekaju vodu .Voda nije za piće ima jako puno gvožđa i arsena u njemu ., Ali to nikog ne interesuje.
Balaz Odgovori
Pijaca voda do svake kuce! Puna podrsa akciji!
Marko Odgovori
...ipak, bolje ikad nego nikad.
ae Odgovori
@ Jovana

Posle 12 godina u 21 veku citirao bih Davida Strbca kada se obraca glavatom gospodinu (tada sud a ne vodovod):

Je li to iz carske kase? Da to nije kakva milostinja, kad je tako malo? Ako je milostinja, ne primam!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.