Komentara: 9
Pregleda: 1675

Pijaća voda u MZ Peščara

12.03.2012. u 14:51h
Izvor: RTV Yueco
Pijaća voda u MZ Peščara

Stanovnici Ulica Koparska, Španskih boraca i Višanja u MZ Peščara, za nekoliko dana moći će da se priključe na gradsku vodu zahvaljujući JKP Vodovod i Kanalizacija, koje je za postavljanje vodovodnih cevi u ovim ulicama izdvojilo oko 400 hiljada dinara iz sopstvenog budžeta. MZ Pešcara jedna je od komunalno najneuređenijih mesnih zajednica sa svega 30-ak odsto pokrivenosti gradskom vodom, ali će nakon ovih radova oko 25 domaćinstava dobiti čistu pijaću vodu.

Iako su bageri od ranih jutranjih časova počeli sa kopanjem kanala za postavljenje vodovodnih cevi, stanovnici ove tri ulice sa zadovoljstvom su posmatrali radove, imajući na umu da će još samo nekoliko dana koristiti mutnu vodu, punu gvožđa iz sopstvenih bunara. Meštani mesne zajednice Peščara kažu da ne traže mnogo, samo osnovne životne uslove, kao što ima i većina građana Subotice.

U naredna 3 do 4 dana biće postavljeno četristo metara cevi, na postojeći sekundarni, odnosno zapadni magistraloni cevovod koji je postavljen jesenas u Koparskoj ulici. Ovim radovima JKP Vodovod i Kanalizacija započinje seriju manjih konkretnih projekata koji se odnose na priključenje domaćinstava na postojeću vodovodnu infrastrukturu.

Vodovod je od 1. januara otpočeo sa akcijom popusta na priključak na gradsku vodu, tako da će stanovnici ulice Koparska, Španskih boraca i Višanja, umesto 28 hiljada dinara, koliko košta priključak, platiti 20, ukoliko se prijave do kraja aprila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 1675
Povezane teme

voda za piće

mz peščara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.