Komentara: 23
Pregleda: 4048

PGS: Ogoljeni poraz demokratije

19.12.2023. u 10:20h
Izvor: Pokret građanske Subotice
PGS: Ogoljeni poraz demokratije

Dana 12. decembra, na konferenciji za štampu predstavnici Pokreta građanske Subotice su najavili, da će izborni dan 17. decembra, biti najprljaviji u odnosu na ranije održane višestranačke izbore u poslednjh nekoliko decenija. Nesporno je da se naša prognoza u potpunosti obistinila.

SNS i njegovi sateliti gube tlo pod svojim nogama i bilo je za očekivati da će se koristiti svim mogućim sredstvima / zloupotrebama i nezakonitim radnjama / kako bi svoje pozicije i privilegije sačuvali.

Znatno bolja organizovanost opozicije prvenstveno u kontroli izbora,  izbacila je na površinu sav trulež zloupotreba i nezakonitosti koju SNS i njegovi koalicioni partneri realizuju u izbornim kampanjama i na sam dan izbora, skoro deceniju unazad.  

Skoro potpuna kontrola medija i monopol prisutnosti u medijima u korist nosioca vlasti, brutalna zloupotreba funkcionerske kampanje, falsifikovanje potpisa za izborne liste u industrijskim razmerama, korišćenje i zloupotreba svih mogućih javnih resursa, ucene birača- prvenstveno zaposlenih u javnom sektoru i socijalno najugroženijeg dela stanovništva, više stotina hiljada kupljenih glasova  – iz crnih fondova partija na vlasti - novcem obezbeđenih krađom javnih sredstava iz javnih preduzeća i nameštenih javnih nabavki, dupli spiskovi birača, masovna zloupotreba ličnih podataka građana i njihovih telefonskih brojeva, bugarski vozovi, dovođenje birača iz drugih sredina i iz inostranstva u Beograd, koji uopšte ne žive u Beogradu, sve to smo mogli dokumentovano videti u izbornoj kampanji i na sam dan izbora.

Zar neko misli da može biti bilo kakvog napretka ili boljitka naše zajednice uz ovako bahato ponašanje nosioca vlasti.

PGS podržava zahteve opozicionih partija za poništavanje izbora na svim nivoima, te zahtevamo stvaranje osnovnih pretpostavki za fer i poštene izbore. Ovo što smo imali prilike videti u nedelju, a i pre toga u izbornoj kampanji, nema nikakve veze sa demokratijom i pravom na slobodno izražavanje izborne volje građana.

// kraj saopštenja

Izvor: Pokret građanske Subotice
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 23
Pregleda: 4048
Povezane teme

pokret građanske subotice

izbori2023

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.