Komentara: 44
Pregleda: 5504
Foto

PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

07.12.2018. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Na konferenciji za medije Pokreta građanske Subotice, sazvanoj u podnožju Majšanskog mosta, bilo je reči o probijenoj ograni na pomenutom mostu, zapuštenim lokacijama, ali i o naknadama za odvodnjavanje, o čemu se Mađarski pokret pre par dana izjasnio.
PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

Poziv za medije na neobičnoj lokaciji nije ni slutio da će glavna tema biti probijena ograda, kao dovoljno važan problem i povod da se gradska vlast kritikuje da je nemarna i neodgovorna. Ipak, o tome smo slušali, a u nastavku izveštavamo.

- Razlog zašto smo se okupili baš na ovoj lokaciji (u podnožju Majšanskog mosta) je zato što naše kritike na račun lokalne vlasti za skupštinskom govornicom ne dobijaju dovoljno pažnje i zato smo imali potrebu da našim sugrađanima na ovaj način ukažemo na jedan od problema - počeo je izlaganje Jene Maglai, predsednik Pokreta građanske Subotice - Pre više od tri meseca ovde se desila saobraćajna nezgoda kada je zaštitna ograda u značajnoj meri oštećena, međutim aktuelna gradska vlast još uvek nije našla za shodno da popravi ovu ogradu, iako mislimo da radovi i ulaganja nisu velika.

Šef odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu" sugerisao je da je sa druge strane mosta, u ulici Jovana Mikića, nekoliko parcela koje propadaju, iako je eksproprijacija urađena još pre dve godine. Kao još jedan primer nedomaćinskog ponašanja Maglai je naveo ugao Karađorđevog puta i Petefi Šandora koji je kako kaže zarastao i liči na deponiju u centru Subotice.

- Grad je sve zapušteniji i prljaviji i mislim da nema smisla pričati o nekim velikim projektima, velikom razvoju Subotice, ako osnovne stvari iz naše okoline ne možemo da sredimo. - ističe Maglai - To je samo stvar organizacije, ali i efikasnosti rada javnih preduzeća i Gradske uprave.

Bivši gradonačelnik takođe je ukazao da građani kroz društvene mreže skreću pažnju na probleme, umesto da javna preduzeća budu, kako kaže "efikasna, da rade u kontinuitetu i organizovano, a ne da postupaju samo onda kada im građani ili opozicija na to ukažu".

Na pitanje novinara da prokomentarišu situaciju oko naknada za odvodnjavanje, o čemu se Mađarski pokret već izjasnio saopštenjem, Maglai je rekao da je veliki broj građana revoltiran i da smatraju da je to nepotreban parafiskalni namet.

- Ako nekada budemo u prilici zalagaćemo se da se naknada za odvodnjavanje ukine. - kaže Maglai - U normalno uređenim državama ove stavke se finansiraju iz budžeta, a ne preko leđa građana.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 5504
Povezana vest
Povezane teme
majšanski most jene maglai
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.