Komentara: 44
Pregleda: 6553
Foto

PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

07.12.2018. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Na konferenciji za medije Pokreta građanske Subotice, sazvanoj u podnožju Majšanskog mosta, bilo je reči o probijenoj ograni na pomenutom mostu, zapuštenim lokacijama, ali i o naknadama za odvodnjavanje, o čemu se Mađarski pokret pre par dana izjasnio.
PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

Poziv za medije na neobičnoj lokaciji nije ni slutio da će glavna tema biti probijena ograda, kao dovoljno važan problem i povod da se gradska vlast kritikuje da je nemarna i neodgovorna. Ipak, o tome smo slušali, a u nastavku izveštavamo.

- Razlog zašto smo se okupili baš na ovoj lokaciji (u podnožju Majšanskog mosta) je zato što naše kritike na račun lokalne vlasti za skupštinskom govornicom ne dobijaju dovoljno pažnje i zato smo imali potrebu da našim sugrađanima na ovaj način ukažemo na jedan od problema - počeo je izlaganje Jene Maglai, predsednik Pokreta građanske Subotice - Pre više od tri meseca ovde se desila saobraćajna nezgoda kada je zaštitna ograda u značajnoj meri oštećena, međutim aktuelna gradska vlast još uvek nije našla za shodno da popravi ovu ogradu, iako mislimo da radovi i ulaganja nisu velika.

PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

Šef odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu" sugerisao je da je sa druge strane mosta, u ulici Jovana Mikića, nekoliko parcela koje propadaju, iako je eksproprijacija urađena još pre dve godine. Kao još jedan primer nedomaćinskog ponašanja Maglai je naveo ugao Karađorđevog puta i Petefi Šandora koji je kako kaže zarastao i liči na deponiju u centru Subotice.

- Grad je sve zapušteniji i prljaviji i mislim da nema smisla pričati o nekim velikim projektima, velikom razvoju Subotice, ako osnovne stvari iz naše okoline ne možemo da sredimo. - ističe Maglai - To je samo stvar organizacije, ali i efikasnosti rada javnih preduzeća i Gradske uprave.

Bivši gradonačelnik takođe je ukazao da građani kroz društvene mreže skreću pažnju na probleme, umesto da javna preduzeća budu, kako kaže "efikasna, da rade u kontinuitetu i organizovano, a ne da postupaju samo onda kada im građani ili opozicija na to ukažu".

PGS: Najavljujemo velike projekte, a one tekuće guramo po strani

Na pitanje novinara da prokomentarišu situaciju oko naknada za odvodnjavanje, o čemu se Mađarski pokret već izjasnio saopštenjem, Maglai je rekao da je veliki broj građana revoltiran i da smatraju da je to nepotreban parafiskalni namet.

- Ako nekada budemo u prilici zalagaćemo se da se naknada za odvodnjavanje ukine. - kaže Maglai - U normalno uređenim državama ove stavke se finansiraju iz budžeta, a ne preko leđa građana.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu Obraćanje Pokreta građanske Subotice povodom probijene ograde na Majšanskom mostu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 44
Pregleda: 6553

Povezana vest

Povezane teme

majšanski most

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.