Komentara: 2
Pregleda: 2376

PGS: "Jednodnevni konkurs"

13.11.2023. u 14:18h
Izvor: Pokret građanske Subotice
Saopštenje Pokreta građanske Subotice povodom nedavnog konkursa za podizanje energetske efikasnosti prenosimo u celosti.
PGS: "Jednodnevni konkurs"

Dana 08.11.2023. godine, putem svih mogućih medija je promovisan, raspisani konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Subotice. Već sledećeg dana 09.11.2023. godine, predsednik komisije Slobodan Madžarević obaveštava javnost da se raspisani javni konkurs zatvara, te da se buduće prijave za učešće na konkursu po javnom pozivu neće zaprimati.     

Kako je moguće da nakon samo jednog dana od otvaranja konkursa potraživana novčana sredstva po podnetim prijavama premašuju ukupno obezbeđeni novčani iznos za dodelu na javnom pozivu. Da li je to lokalna samouprava konkurisala za minimalna novčana sredstva potcenjujući potrebe građana Subotice za sanaciju porodičnih stambenih zgrada, ili se po starom dobrom običaju, već unapred rasporedila novčana sredstva po partijskim i rodbinskim linijama, a samo raspisivanje konkursa bila samo zadovoljavanje zakonske forme.

U svakom slučaju, ponovo teška blamaža za nosioce vlasti, jer raspodela bespovratnih sredstava po napred navedenom osnovu, još jednom dokazuje činjenicu da postoje naši sugrađani koji su ipak u povlašćenijem statusu u odnosu na ostale, obične smrtnike.

// kraj saopštenja

Izvor: Pokret građanske Subotice
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2376
Povezane teme

pokret građanske subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.