Komentara: 9
Pregleda: 2699

PGS: Glasati protiv ustavnih promena!

13.01.2022. u 14:18h
Izvor: Pokret građanske Subotice
PGS: Glasati protiv ustavnih promena!

U nedelju će se održati referendum o ustavnim promenama u Republici Srbiji. U današnjem obraćanju javnosti Pokreta građanske Subotice (PGS) navodi se da izjašnjavanje građana o temeljnom pravnom aktu države prati skoro potpuna nepoznanica.

- Najveći broj naših sugrađana ne poseduje osnovne informacije koje promene će proizvesti izjašnjavanje građana u njihovom svakodnevnom životu i šta je suština predloženih promena. Navodi da će se predloženim izmenama obezbedti nezavisnost sudstva i depolitizacija pravosuđa  bi trebali imati pozitivan odnos na demokatski društveni razvoj, ali realno gledano  u našim društvenim i političkim okolnostima su potpuno neostvarivi - ističu u PGS.

U ovoj političkoj organizaciji smatraju da "u postojećem autokratskom političkom poretku koji je zaveden u Republici Srbiji, ne postoje ni osnovne pretpostavke da predložene ustavne promene suštinski i kvalitetno zažive".

- Pozivamo sugrađane da uzmu učešće u izjašnjavanju i da glasaju protiv predloženih ustavnih promena zaokruživanjem „NE“ na glasačkom listiću. Kratka i jasna poruka nosiocima vlasti da im građani više ništa ne veruju - poručuju iz Pokreta građanske Subotice.

Izvor: Pokret građanske Subotice
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2699

Povezane vesti

Povezane teme

referendum

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.