Komentara: 17
Pregleda: 4526

Peticija: "Ukidanje pravnog nasilja nad 480 radnika Severa"

12.04.2013. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
U toku je prikupljanje potpisa građana za "Peticiju za ukidanje pravnog nasilja nad 480 radnika "Sever"-a i njihovim porodicama, za pravično suđenje i za nadoknadu neisplaćenih zarada".
Peticija: "Ukidanje pravnog nasilja nad 480 radnika Severa"

U pitanju je akcija Udruženja građana “Solidarnost” koji planiraju da do 21. aprila 2013. godine prikupe nekoliko hiljada potpisa koje će nakon toga sa obrazloženjem dostaviti nadležnim organima, vlastima, kao i Zaštitniku građana Republike Srbije.

Iz Solidarnosti pozivaju sve građane da na ovaj način pomognu porodice 480 radnika za koje tvrde da su ugroženi nalozima sudskih plenidbi, ucenama advokata – jednom rečju koji se nalaze u dramatično teškoj socijalnoj situaciji.

Naime, umesto isplate zaostalih zarada na osnovu tužbi protiv Severa, ovi radnici su izgubili sporove i dobili da plate sudske troškove u iznosu od oko 60.000 dinara, od čega su pojedinci i – preminuli.

"Mi prikupljamo potpise širom Subotice. Zatim u Sanadu, Čoki, Horgošu i svuda gde ima severaša. Ovde se radi o tome da se mi Subotičani solidarišemo sa njima. Ja kao Subotičanin ne osećam se dobro ako dve hiljade mojih sugrađana pati što je nepravedno osuđeno.

Uskoro se mogu očekivati i naši protesti u Subotici i u Beogradu, jer po nama, niti vlasti na lokalu, niti u pokrajini kao ni u republici ne rade ništa na reindustrijalizaciji. Pozivamo Subotičane da nam se pridruže, da nas na Trgu ne bude par stotina, nego da izađu u što većem broju pa da svi zajedno krenemo za Beograd. Ovo se mora isterati. Moramo stvoriti uslove da Srbija napreduje, jer sada stoji u mestu i tako nazaduje." - rekao je za RTV City Mikloš Nađ Olajoš, predstavnik Udruženja građana "Solidarnost".

Izvor: RTV Yueco
Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost" Potpisivanje peticije Udruženja građana "Solidarnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 17
Pregleda: 4526
Povezane teme

radnici Severa

udruženje solidarnost

fabrika sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.