Komentara: 5
Pregleda: 4394

Peticija stanovnika MZ "Gat"

18.07.2013. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Stotinjak meštana MZ Gat potpisalo je peticiju u kojoj podržavaju izjavu gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da teretni saobraćaj neće prolaziti pored njihovih kuća, kako bi bio izmešten iz centra grada.
Peticija stanovnika MZ "Gat"

Oni su u tu odluku bili sigurni, sve dok putem sredstava javnog informisanja nisu čuli informaciju da je u planu da se rekonstruišu 3 nove raskrsnice u gradu, a jedna od tih po njihovom mišljenju mogla bi da bude i raskrsnica Otmara Majera i Đakovske ulice, gde se nalaze njihove kuće. Ova informacija uznemirila je sve meštane ovog naselja, pa je rukovodstvo MZ "Gat" organizovalo sastanak sa predstavnicima Direkcije za izgradnju grada, gde će građani dobiti sve potrebne informacije.

Goran Ivić odrastao je u ovoj mesnoj zajednici, koja je oduvek bila mirnije mesto, bar kada je reč o frekvenciji saobraćaja. Prvobitnim planom detaljen regulacije koji je predstavljen meštanima, planirao je da ovim putem prolazi teretni saobraćaj, koji bi rasteretio cenatar grada, dok se ne izgradi ipsilon krak. Nakon njihovog neslaganja sa takvom idejom napisemo su od gradonačelnika Subotice dobili potvrdu, da njihove kuće i placevi ipak neće biti rušeni zarad izgradnje saobraćajnice. Sada kada su čuli putem medija da Grad planira izgradnju tri nove raskrsnice, uplašili su se da je ipak jedna od tih njihova.

A da se meštani više ne bi plašili i da bi znali tačne informacije u vezi sa planom Direkcije za izgradnju grada, od strane MZ Gat organizovan je sastanak koji će biti održan sutra.

Ova saobraćajnica trebalo bi da bude samo prelazno rešenje dok se ne izgradi zaobilaznica Y krak. Ali, kako je izgradnja zaobilaznice krenula, verovatno će ovo prinudno rešenje postati dugotrajno, a kakvo će ono biti, detaljnije će se znati sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4394
Povezane teme

Y krak

mz gat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.