Komentara: 12
Pregleda: 8686

Pet subotičkih firmi među 100 najvećih poreskih dužnika

09.01.2012. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Pet subotičkih firmi među 100 najvećih poreskih dužnika

Skoro devet milijardi dinara duguju subotička preduzeća na ime neplaćenih poreza i doprinosa i nalaze se među 100 najvećih dužnika, objavila je Poreska uprava na svom sajtu.

Više od polovine, skoro pet milijardi duguju preduzeća registrovana na istoj adresi – Premium likvid i Fajndrinks, oba u stečaju, s tim da se prvo na spisku ponavlja dva puta. Među 100 najvećih dužnika iz sveta preduzetnika nema poznatijih preduzeća iz Subotice, a među fizičkim licima u 100 najvećih dužnika pojavljuju se dva imena iz Subotice, među kojima je najzvučnije – Vojin Đorđević.

Poreska uprava Srbije je objavila na svom sajtu spisak 100 preduzeća, najvećih poreskih dužnika, koji državi duguju preko 220 milijardi dinara. Na ovom spisku nalazi se i pet subotičkih preduzeća. Na 12. mestu nalazi se “Subotičanka” sa dugom od preko 3,3 milijarde dinara duga. Na 23. i 61. mestu nalazi se ista firma – Premijum likvid, sa dugom od 1,9 milijardi, odnosno preko 845 miliona dinara. Ova firma se nalazi na adresi Ivana Gorana Kovačića 3, na kojoj je registrovan i Fajndrinks, preduzeće koje se nalazi na 64. mestu dužnika sa skoro 830 miliona dinara duga. Pored navedenih, na spisku su i dva nekadašnja “Giganta” - “29. novembar” sa dugom od skoro 620 miliona i Podrum Palić sa dugom od preko milijardu i 390 miliona dinara.

Zaštitnik građana Subotice nakon što je pogledao izvod iz spiska 100 najvećih dužnika podsetio se predstavki koje su podosili radnici nekih od tih preduzeća.

Među preduzetničkim radnjama nema zvučnijih imena iz Subotice, ali je među fizičkim licma koja duguju za porez i dvoje Subotičana. Jedan više, a drugi manje poznat. Prvi je Vojin Đorđević, na 15 mestu od 100 dužnika, sa dugom od nešto preko 41 milion dinara, a drugi je Radivoj Živković, koji se nalazi na 69. mestu sa dugom od skoro 12 miliona dinara na ime neplaćenih poreza.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 8686
Povezane teme

firme u stečaju

utaja poreza

plaćanje poreza

poreska uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.