Komentara: 1
Pregleda: 2278

Pet projekcija za ljubitelje horor filmova u okviru drugog dela "Dead lake" festivala

04.12.2020. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Da bi se prilagodili novim merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, organizatori "Dead hake horror & wine" filmskog festivala, koji se održava u bioskopu "Abazija" na Paliću, ovogodišnji su program podelili na dva dela. Prvi deo je prikazan proteklog vikenda, dok će drugi deo programa publika moći da pogleda ovog vikenda, od petka do nedelje.
Pet projekcija za ljubitelje horor filmova u okviru drugog dela "Dead lake" festivala

Tokom proteklog vikenda na festivalu su prikazani filmovi "Igra strave" (Come play) reditelja Džejkoba Čejsa, film argentinskog reditelja Pabla Paresa "Ja sam toksičan" (I am toxic), kratki film Miroslava Lakobrije "Krvave kokice" (Bloody popcorn) i "Čistilište" (C.L.E.A.N.), psihološki horor o zastrašujućoj terapiji koja se primenjuje na mladima u sanatorijumu, čiju režiju potpisuje Aurelio Toni Agliata.

Ovog vikenda (4-6. decembar) publika će biti u prilici da pogleda još četiri dugometražna i jedan kratki film. To je, pre svega, film "Posednik" (Possessor) reditelja Brendona Kronenberga, sina čuvenog Dejvida Kronenberga, koji prati agentkinju elitne tajanstvene korporacije koja, koristeći neuralne implante, zaposeda tela drugih ljudi i tera ih na ubistva bogatih klijenata.

Na programu je i premijera američkog filma "Sam" (Alone) reditelja Džonija Martina, sa Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi. Kada dođe do izbijanja epidemije, Ejdan se zabarikadira u svom stanu. Njegovu zgradu preplavljuju zaraženi Vrištači, a kako se svet raspada i nastaje haos, on ostaje potpuno sam u borbi za život.

Tu je i kratki ispitni film druge godine filmske produkcije FDU "Ludnica subotnje večeri" reditelja Gorana Nikolića, za koji je kao inspiracija poslužio svetski poznati film "Mamurluk u Las Vegasu". Novitet na festivalu je i segment "Dead lake za mlade", a biće prikazan film "Pinokio" (Pinocchio) čuvenog Matea Garona.

Festival će zatvoriti film australijskog reditelja Marka Sevidža "Put pročišćenja" (Purgatory road) u kojem psihotični sveštenik i njegov brat kreću u krstaški rat da oslobode grešnike posebnim načinom ubistva koji su osmislili.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Raspored projekcija:

Petak, 04.12.⁣
15:00  Possessor uncut

Subota, 05.12.⁣
14:45 Ludnica subotnje večeri (kratki)
15:15 Alone

Nedelja, 06.12.⁣
13:00 Dead  Lake za mlade: Pinokio
15:15 Purgatory road

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2278
Povezane teme

dead lake festival

dead lake horror & wine festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.