• Pregleda: 3473

"Perfect Vision" dobitnik priznanja "Stvaratelji za stoljeća"

Centar za lasersku hirurgiju oka "Perfect Vision" iz Subotice dobitnik je prestižnog priznanja "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u 2018. godini.
Foto: Ernesto Kolarić
"Perfect Vision" dobitnik priznanja "Stvaratelji za stoljeća"

Priznanje je svečano uručeno dr Branki Ivošević, oftalmološkinji i direktorki Centra za lasersku hirurgiju oka "Perfect Vision" 23. marta u Dubrovniku, na 5. Regionalnom samitu preduzetništva, na kojem je ova zdravstvena ustanova predstavila dostignuća u oblasti oftalmološke zaštite u poslednjih 10 godina. Kako je rekla, Samit je bio dobra prilika za upoznavanje i razmenu iskustva sa preduzetnicima iz regiona i Evrope, kao i za sticanje novih ideja koje će dodatno unaprediti usluge i rad Centra.

- Jako smo ponosni na ovu nagradu i, osim što nam je čast imati je, ona nas obavezuje da je u budućnosti opravdamo daljim zalaganjima - rekla je dr Ivošević.

Foto: Ernesto Kolarić

Za deceniju rada, "Perfect Vision" se pozicionirao među liderima u našoj zemlji u oblasti laserskog uklanjanja dioptrije i operacije katarakte s implantacijom premium vrsta multifokalnih sočiva, zahvaljujući čemu njihovi pacijenti mogu da žive bez naočara i drugih optičkih pomagala. Osim toga, Centar pruža širog spektar oftalmoloških usluga, pri čemu je naglasak na prevenciji slabovidosti kod dece, prevenciji teških oštećenja u starijoj populaciji i kod dijabetičara, ali društveno korisnom radu, kojim se, kako je istakla dr Ivošević, pruža veliki doprinos lokalnoj zajendici.

- Do sada smo organizovali preko 50 akcija besplatnih pregleda i predavanja, u prethodnim godinama smo po nekoliko meseci u nizu izlazili na teren u objekte "Naše radosti", gde smo pregledali nekoliko stotina dece predškolskog uzrasta, učestvovali smo sa preko 30 novčanih i robnih nagrada i nastavićemo da pružimo usluge našim sadašnjim i budućim pacijentima, tako da naš rad ima neizostavni humani i etični momenat - poručila je dr Ivošević.

Priznanje "Stvaratelji za stoljeća" dodeljuje se od 2014. godine istaknutim preduzetnicima u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, a posebna vrednost ove nagrade, ogleda se u zahtevnoj proceduri nominacije i izbora laureata, koja traje čak devet meseci.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
dsds Odgovori
Čestitamo lepim damama
Uvek u pravu Odgovori
Mogu li i ja da se jednom u životu ogrebem i dobijem nešto "preko veze"? Ne mislim ni na kakav luksuz, već na operaciju očiju.
The School Boss Odgovori
Princeze stoleca.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.