• Pregleda: 2414

Penzioneri Subotice u projektu prekogranične saradnje sa Mađarskom

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević posetio je Udruženje penzionera Subotice, kako bi se informisao o planiranim aktivnostima Udruženja i mogućnostima za uključivanje u projekte prekogranične saradnje sa Mađarskom.
Penzioneri Subotice u projektu prekogranične saradnje sa Mađarskom

- Želeli smo da se upoznamo na terenu sa radom direktnih pružaoca pomoći. Imamo nekoliko projekata prekogranične saradnje sa Mađarskom na koje smo aplicirali i radimo nove projekte u programu Evropske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije.  Namera nam je  da što više direktnih pružaoca pomoći  uključimo u te projekte. Projekat na koji smo aplicirali sa kolegama iz Mađarske je vezan za socijalno preduzetništvo i mislimo da je to jedan od projekata gde bi svakako Gradsko udruženje penzionera moglo da ima značajnu ulogu - kaže Nenad Ivanišević.

Vrednost projekta, čiji je cilj razvoj socijalnog preduzetništva, je oko 200 hiljada evra, a planirano je da realizacija projektnih aktivnosti počne do kraja godine.

Predsednica Udruženja penzionera, Dragica Lučev prihvatila je inicijativu državnog sekretara za učešće u međunarodnom projektu i dodala da ova organizacija ima iskustvo u projektima saradnje sa Mađarskom.

- I sami smo nedavno konkurisali za projekat sa Mađarskom. Cilj nam je da obezbedimo sredstva za putovanja naših članova na takmičenja i smotre u različitim oblastima, u  kojima imamo sekcije. Nedavno je u Novom Sadu pohvaljen naš rad jer smo jedno od najorganizovanijih udruženja u Srbiji -rekla je Dragica Lučev i izrazila zahvalnost za podršku koju organizacija dobija od Ministarstva za rad.

Sastanku su prisustvovali i članica Gradskog veća za obrazovanje, Nataša Aleksić i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, kako bi se upoznali sa uslovima u kojima funcioniše Udruženje, koje okuplja oko 15 hiljada članova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
panonski čamac Odgovori
Penzioneri već uveliko imaju prekograničnu saradnju - hrane se na pijaci Mađarskom robom.
Zoran Odgovori
Prekogranična saradnja sa Mađarskom je drugi naziv za pripajanje Vojvodine Novoj Autro-Ugarskoj. Političari nas prodaju, zato su nemađari na severu Bačke u podređenom položaju. Nažalost.
panonski čamac
O čemu ti pričaš čoveče... Mađara ovde više nema, svi pobegli od takvih kao vi po EU. Ovde Mađara neće biti za 20 godina ako nastavimo ovim tempom.
Zoran
@ "Panonski" čamčić.

Način ophođenja je odraz kulture i obrazovanja. Nikada sa nepoznatima nisam na ti, ali Vi, očito, jeste. Ako su Mađari poblegli, kako tvrdite, ko je predsednik Skupštine grada (koja donosi propise, dok je gradonačelnik (SNS) samo figura), ko su direktori u komunalnim preduzećima gde se obrće lova, ko su vlasnici većine radio i tv medija, ko su čelnici opština na severu Bačke, kome je Mađarska dodelila bespovratnu pomoć poljoprivredi po nacionalnom ključu... Da se razumemo, nisam nacionalista nego realista. To što Vi (rekli biste ti) ne vidite dalje od ruba Vašeg Panonskog čamčića, Vaša je stvar. Uostalom, tu Vašu Panoniju priključuju "Dunavskoj regiji" što je umiveni naziv za Novu Austro-Ugarsku, da se neobrazovani ne dosete. A koja nacija će prevladati za 20 godina veoma je dobro znano, ako kontate stvari. I za SFRJ su pre četiri decenije govorili da će se raspasti pa su se mnogi smejali. Prevideli su npr. Ustav iz 1974.-te i "Bilderberg" u Minhenu 1977.-me.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.