Komentara: 4
Pregleda: 2724

Penzioneri Subotice u projektu prekogranične saradnje sa Mađarskom

17.03.2017. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević posetio je Udruženje penzionera Subotice, kako bi se informisao o planiranim aktivnostima Udruženja i mogućnostima za uključivanje u projekte prekogranične saradnje sa Mađarskom.
Penzioneri Subotice u projektu prekogranične saradnje sa Mađarskom

- Želeli smo da se upoznamo na terenu sa radom direktnih pružaoca pomoći. Imamo nekoliko projekata prekogranične saradnje sa Mađarskom na koje smo aplicirali i radimo nove projekte u programu Evropske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije.  Namera nam je  da što više direktnih pružaoca pomoći  uključimo u te projekte. Projekat na koji smo aplicirali sa kolegama iz Mađarske je vezan za socijalno preduzetništvo i mislimo da je to jedan od projekata gde bi svakako Gradsko udruženje penzionera moglo da ima značajnu ulogu - kaže Nenad Ivanišević.

Vrednost projekta, čiji je cilj razvoj socijalnog preduzetništva, je oko 200 hiljada evra, a planirano je da realizacija projektnih aktivnosti počne do kraja godine.

Predsednica Udruženja penzionera, Dragica Lučev prihvatila je inicijativu državnog sekretara za učešće u međunarodnom projektu i dodala da ova organizacija ima iskustvo u projektima saradnje sa Mađarskom.

- I sami smo nedavno konkurisali za projekat sa Mađarskom. Cilj nam je da obezbedimo sredstva za putovanja naših članova na takmičenja i smotre u različitim oblastima, u  kojima imamo sekcije. Nedavno je u Novom Sadu pohvaljen naš rad jer smo jedno od najorganizovanijih udruženja u Srbiji -rekla je Dragica Lučev i izrazila zahvalnost za podršku koju organizacija dobija od Ministarstva za rad.

Penzioneri Subotice u projektu prekogranične saradnje sa Mađarskom

Sastanku su prisustvovali i članica Gradskog veća za obrazovanje, Nataša Aleksić i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, kako bi se upoznali sa uslovima u kojima funcioniše Udruženje, koje okuplja oko 15 hiljada članova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2724
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gradsko udruženje penzionera

nataša aleksić

ilija đukanović

dragica lučev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.