Komentara: 13
Pregleda: 5676
Foto

„Pasuljijada“ u Tavankutu pomerila granice

28.08.2023. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Pasulj je jedno od omiljenih jela na ovim prostorima, a koliko narod uživa u njegovoj pripremi svedoče brojne manifestacije na kojima takmiči u kuvanju ovog jela. Jedna od njih održana je minulog vikenda u Tavankutu i uprkos avgustоvskoj vrelini okupila 24 učesnika i više stotina posetilaca.
„Pasuljijada“ u Tavankutu pomerila granice

Tradicionalnu, 26. „Pasuljijadu“ meštani su organizovali kako bi pomogli lokalnom fudbalskom klubu.

- Zadovoljni smo kako je protekla „Pasuljijada“, prvi put smo mi organizovali uz pomoć mesne zajednice, i samo smo nastavili tradiciju. Svako od učesnika je pripremao pasulj po svojoj želji, a mi kao organizatori smo kuvali i prodavali pasulj a sva sredstva od toga idu za pomoć FK „Tavankut“ – kaže organizator Igor Skenderović.

„Pasuljijada“ u Tavankutu pomerila granice

Dobra atmosfera nije izostala ni ove godine. Uz muziku i šalu, u kotlićima se pasulj krčkao i nekoliko sati.

- Sigurno sam 15. put ovde, a koliko volim druženje toliko volim i kuvanje. Pasulj kuvam strpljivo, po starinski način, bez mesa, kako je Bog rekao. Nema tu velike tajne, tu su luk, šargarepa, peršun i paštrnak, so i pasulj, treba samo oceniti koliko vode treba dodati da bude dobra gustina – otkriva nam vremešni Šime Stanković (88).

„Pasuljijada“ u Tavankutu pomerila granice

Ostali učesnici su dodavali kobasicu, slaninicu ili suvo meso, tako da je bilo pasulja za sve ukuse. Najbolji pasulji, po oceni žirija, dobili su vredne nagrade.

Izvor: Subotica.com
Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023 Pasuljijada 2023
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 5676

Povezana vest

Povezane teme

donji tavankut

pasuljijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.