Komentara: 40
Pregleda: 5048

Pastor potvrdio: SVM ulazi u Vladu Srbije

15.04.2014. u 12:33h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je to juče uradio Aleksandar Vučić, jutros je i Ištvan Pastor potvrdio da Savez vojvođanskih Mađara ulazi u buduću Vladu Srbije. Ovu odluku je juče u popodnevnim časovima potvrdilo i predsedništvo stranke, te ostaje da se narednih dana ovaj dogovor pretoči i u odgovorajući koalicioni sporazum.
Pastor potvrdio: SVM ulazi u Vladu Srbije

- Savez vojvođanskih Mađara će imati funkcije državnih sekretara u ministarstvima koja će se baviti oblastima infrastrukture, poljoprivrede, privrede, socijale i zdravstva. Tražićemo i mesta u nizu skupštinskih odbora, kao potpredsedničke pozicije u odborima republičkog parlamenta koji će se baviti pitanjima poljoprivrede i evropskih integracija. Za sve ove pozicije imamo stručne ljude. Isto tako, želimo i odgovarajuće funkcije u državnim preduzećima i organima, kao i ambasadorsko mesto u nekoj od razvijenijih zemalja, ali će razgovori od tim detaljima biti održani u predstojećem periodu – rekao je na današnjoj pres konferenciji Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

On je dodao je da Aleksandar Vučić, odnosno Srpska napredna stranka čiji je on predsednik, gotovo u potpunosti prihvatio da platforma Saveza vojvođanskih Mađara, koju uglavnom čini predizborni program ove stranke, bude deo programa buduće Vlade.

- Mi ne želimo da budemo dodavač lopti koje idu u aut, već da preuzmemo deo odgovornosti na sebe i budemo aktivni učesnik dešavanja na terenu. Svesni smo da nas čeka težak posao, jer je zemlja u lošoj situaciji, ali su u prošlosti i druge države bile u sličnoj poziciji, pa su iskoračile napred i ne vidim zašto i Srbija ne bi mogla isto da učini. Prvi korak će nam biti da ubedimo građane Srbije da ne spavaju do podne, već da ustaju u pola šest ujutro, jer je to jedini izlaz iz ekonomske situacije u kojoj se nalazimo – istakao je Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 40
Pregleda: 5048
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

vlada srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.