Komentara: 7
Pregleda: 4582

Partizan iz "slobodnjaka" savladao Spartak (0:1)

29.11.2015. u 14:51h > 15:55
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu u utakmici 19. kola Super lige Srbije, fudbaleri Partizana pogodkom Andrije Živkovića iz slobodnog udarca savladali su Spartak sa 1:0. Novim porazom Spartak ostaje na dnu tabele sa 9 bodova (-4), dok je Partizan na 4. poziciji sa 32 osvojena boda.
Partizan iz "slobodnjaka" savladao Spartak (0:1)

U 9. minutu Ninković je oštro šutirao po zemlji, Janošević je siguran. Nastavili su crno beli sa pritiskom, i novi priliku su stvorili u 14. minutu preko Bašanca čiju je pokušaj završio u rukama golmana Spartaka.  Samo tri minuta kasnije Brašanac probio odbranu Spartaka, ubacuje na 5 metara gde u gužvi Andrija Živković „makazicama“ šutira preko gola. Prvi pokušaj subotičana viđen je u 26. minutu, kada je Tumbasević iz izgledne pozicije šutirao neprecizno. Do kraja prvog poluvremena, nije bilo previše uzbuđenja, te se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme je počelo pogodkom. U 50. minutu Kovačević je skrivio slobodan udarac na 17m od gola Janoševića, a odgovornost je preuzeo Živković. Najbolji fudbaler crno belih je uputio sjajan udarac i pogodio suprotan ugao gola Spartaka za vođstvo Partizana. Nastavio je Partizan sa napadima, pa je u 61. minutu Janošević sjajno interveniše nakon šuta glavom Jevtovića. Crno beli su bili blizu drugog pogodka u 72. minutu kada se iznenada ukazala prilika Živkoviću, koji je dobro reaguje i iz „prve“ šutira, međutim Janošević je pokazao svoje kvalitete. Spartak je bio opasan u 78. minutu kada je Mrkela sam izborio loptu, izlomio Lekovića i uputio dobar centaršut, ali je šut Božovića glavom bio neprecizn, iako je napadač Spartaka bio neometan. Do kraja susreta, Partizan je usporio tempo i iskusno priveo meč kraju.

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)
Živković (51')

Trener Spartaka Andrej Černišov rekao je da nije zadovoljan izdanjem njegove ekipe u fazi napada.

"U odbrani je sve bilo dobro, ali u napadu je bilo potrebno više individualnog kvaliteta, majstorstva, a toga trenutno nema. Ono što mogu da kažem da je danas igrao jedan od favorita prvenstva protiv poslednje ekipe u ligi, ali tako nije izgledalo na terenu. Moji igrači su se borili." - izjavio je Černišov

Naredni meč Spartak igra već u sredu u 1/8 finala kupa Srbije na svom terenu protiv Bežanije, a potom ga očekuje meč 20. kola u Jagodini protiv istoimene ekipe, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Spartak: Janošević, Antonić, Kovačević, Farkaš, Milošević, Jočić, Jondić, Tumbasević (Makarić), Torbica, Ivanović (Mrkela), Ilić (Božović)

Partizan: Kljajić, Bandalovki, Ćirković, Leković, Vulićević, Jevtović, Brašanac, Ilić, Ninković (Petrović), Živković 50’ (Trujić), Božinov (Šaponjić)

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4582
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.