Komentara: 53
Pregleda: 11467

Papreni računi Toplane zbog stručnih časopisa?

27.02.2019. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Papreni računi Toplane zbog stručnih časopisa?

Na osnovu Plana poslovanja za 2019. godinu JKP „Subotička toplana“, koje je juče usvojila Skupština grada, ovo javno preduzeće, između ostalog, planira da potroši 2 miliona dinara na kancelarijski materijal, 500.000 dinara za stručne časopise, 2.5 miliona dinara za popravku i servis putničkih vozila, 1.5 miliona na rasvetu, 4 miliona na očitavanje delitelja toplotne energije i obradu podataka...

Papreni računi Toplane zbog stručnih časopisa?

- Kada se sve sabere, 639 miliona dinara biće utrošeno na usluge dobra i radove. Da li je to normalno? Pored svega toga, plata direktora koja je nekad bila 167.000 dinara, za 30.000 više nego što je plata gradonačelnika, za ovu godinu planirana je da bude 176.000 dinara, koliko i ministarska plata u Beogradu – predočava Robert Šebek, odbornik iz redova odborničke grupe "Za pristojnu Suboticu". – Da li je zbog toga poskupljenje u decembru bilo neminovno? Grejanje za građane je poskupelo 5.6 odsto za fiksni i 7.9 odsto za varijabilni deo i to u istom mesecu kada je Novosadska toplana snizila cene za 6 odsto. Zbog toga tražimo da se na narednoj sednici razmatra da se spuste cene grejanja prema građanima, makar za onoliko koliko je u decembru poskupelo.

Direktor „Toplane“ Dervo Ahmetović tvrdi da je sve što je stavljeno u Plan poslovanja u skladu sa zakonom.

Papreni računi Toplane zbog stručnih časopisa?

- Stavili smo pola miliona za stručne časopise, ali to ne znači da ćemo ih i potrošiti, ali na kraju krajeva, pored pohvaljenog tehničkog, imamo jako dobar i ekonomski i pravni sektor i više od 20 visokoobrazovanih ljudi koji treba nešto i da nauče. Očitavanje se vrši od 2010. godine i to nije novost, a cena je pomerena za svega nekoliko para po delitelju. Za šest godina kupljeno je jedno vozilo i dva poluteretna koja nisu u funkcij nego se čuvaju kada se sadašnja, stara oko 15 godina pokvare – objasnio je Ahmetović. – Novosadska toplana je zaista smanjila cene, ali se ne sme zaboraviti da oni od pre dve godine imaju cenu od 109 dinara po kvadratu koja se naplaćuje svih 12 meseci u godini. Mi cenu nismo menjali od 2013. a naplaćujemo prema potrošnji, tako da tokom letnjih meseci građani plaćaju samo fiksni deo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 53
Pregleda: 11467

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

robert šebek

gradska toplana

računi za grejanje

dervo ahmetović

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.