Komentara: 3
Pregleda: 2421

Pao prvi sneg, putari još tokom noći počeli sa održavanjem saobraćajnica

11.01.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Subotica se jutros probudila pod snegom, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nove padavine se očekuju već nešto posle 15 časova. Zimske službe koje su od sinoć na terenu, nedavno su završile prvu akciju čišćenja, dok novi sloj snežnog pokrivača čekaju u pripravnosti.
Pao prvi sneg, putari još tokom noći počeli sa održavanjem saobraćajnica

Zimska služba firme "Ekstra-auto transport", kojoj je ove godine povereno održavanje gradskih i prigradskih saobraćajnica, izašla je sinoć na teren odmah po početku padavina, a po rečima Miloša Ljubisavljevića, odgovornog izvođača radova, u akciji čišćenja učestvovalo je osam velikih i pet malih kamiona, oko desetak mašina i 45 radnika koji su čistili trotoare i trgove.

- Akcija je počela u 20 časova i trajala je sve do 9 časova ujutro, kada su se poslednji radnici, koji su čistili još jednom najbitnije saobraćajnice, vratili sa terena. Sada imamo dežurstvo tokom kojeg dežurne ekipe obilaze teren, a već od 15 časova su najavljene nove padavine i od tada se kompletno vraćamo u punu mobilnost i čekamo novu akciju - kaže Ljubisavljević, dodajući da se tokom akcije na gradskim saobraćajnicama koristila isključivo so, a na prigradskim i rizla. - Naša Zimska služba održava gradske saobraćajnice predviđene Planom i programom rada, kao i prigradske saobraćajnice, među kojima su Žednički, Bikovački put, put do Tavankuta i Ljutova, put od Mišićeva, Đurđina do Žednika i oko Palića.

Pao prvi sneg, putari još tokom noći počeli sa održavanjem saobraćajnicaPao prvi sneg, putari još tokom noći počeli sa održavanjem saobraćajnica

Čantavirski put oko 8 časova

Kada su u pitanju državni putevi, za koje je zadužena firma "Vojput", u akciju je najpre krenuo punkt Sombor, koji je izašao na teren sa pet kamiona, a kako objašnjava Tibor Mandić, rukovodilac Zimske službe za Severnobački okrug, nedugo zatim krenuo je i punkt Subotica sa tri kamiona, kao i punktovi Bačka Topola i Senta.

- Akcija se nedavno završila i možemo da kažemo da su kolovozi crni, mada je to teško postići, jer je na ovim deonicama saobraćaj nešto slabiji, a ukoliko nema saobraćaja i so sporije deluje - kaže Mandić.

Pao prvi sneg, putari još tokom noći počeli sa održavanjem saobraćajnicaPrema Zakonu o putevima, vreme trajanja Zimske službe je od 1. novembra tekuće do 1. aprila naredne godine, a po planu čišćenja ulica u zimskom periodu, saobraćajnice na teritoriji našeg grada se dele na tri grupe - državne puteve koji su u nadležnosti JP "Putevi Srbije", a koje održava "Vojput", saobraćajnice u zaštićenom delu Parka prirode Palić čije održavanje je u nadležnosti JP "Palić-Ludaš", te gradske i prigradske saobraćajnice koje održava firma "Ekstra-auto transport".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2421
Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.